Spelschema fotbolls EM

Här kommer vi att presentera spelschemat för samtliga matcher som spelas under fotbolls EM 2020. Mästerskapet inleds med ett gruppspel där lagen spelar en match mot varandra. De två bästa lagen i varje grupp, samt de fyra bästa treorna, går sedan vidare till slutspel.

Grupptreornas motståndare i åttondelen avgörs inte av resultaten i EM utan det finns en, av Uefa framtagen, ”lottningsnyckel” på förhand med olika utfall beroende på vilka grupper de fyra (av totalt sex) treorna som går vidare kommer från.

Redan nu är det klart att semifinaler och final kommer att spelas på Wembley Stadium i London. Övriga städer som mästerskapet kommer att spelas i är Baku, München, Rom, Sankt Petersburg, Amsterdam, Bilbao, Bukarest, Budapest, Köpenhamn, Dublin och Glasgow.

 

404 personer har delat med sig av sina tankar.

← Äldre kommentarer Nyare kommentarer →
 1. Om Thailand får ordning på sitt försvarsspel så tror jag de kan gå långt i detta mästerskap. Tråkigt att deras huliganer ska förstöra så mycket bara. Jag hoppas den brasilianska polisen får ordning på våldsamheterna. Har hört att Thailand riskerar att uteslutas ur EM om oroligheterna fortsätter, och det vore hemskt tråkigt.

  • Ederspappa

   Själv tror jag på Bornholm, de har ärvt Zico & Eder plus att Tomas Brolin är Bornholmer i grunden, Bornholm slår Sydpolen i femte set och vinner the Claret Jug utan rivningar

   • Ja, det var roligt i cirka en minut att icke fotbollsintresserade skriver “såna tokigheter” i en tråd. Men vi har fattat nu.

  • Håller med, Thailand är riktiht giftiga i detta em. Tror dem går hela vägen till final men där tar det stopp. Laos kammar hem Em 2016 i brasilien. Nytt för i år är att det lag som tar silvermedalj. Blir direktkvalificerade till vinter-OS finalen i hockey som också den går i brasilien i sommar.

  • hej erik, hur mår du?

 2. Nu när Brasilien har köpt Rooney känns de väldigt starka. Tror de slår Kanada enkelt.

  • Håller med, men signar Zlatan sedan kontrakt med Los Angeles och blir amerikansk medborgare på köpet spöar nog USA Brassarna lätt i finalen.

  • Erasmus Wichtigpfetter

   Du glömmer att Kanada har Roger Milla, måste vara årets värvning! Karln fyller visserligen snart 90 men hans trefotsdribbling är fortfarande oöverträffad.

 3. Börjar närma sig avspark för Gambia nu. Kan knappt bärga mig. Vi väntar spänt här hemma! Tror starkt på en final mellan Rikkyyläskki – Kosovo i år.

 4. Nu när värdnationen nås av de svala stillahavsvindarna kan man inte undgå att se positivt på Andorras framfart i detta mästerskap, och med tanke på att Andorras precis som Norges lag till stor del består av gamla avdankade skidlöpare så kan man med rätta räkna med ett stort antal blåsningar för icing under nästkommande drabbning!

  • Ja, flera spelare har fått andorra i år men det är ju vanligt förekommande i Brasilien.
   Icing? Det är väl hockey?

 5. eh, missar jag något här; flera talar om Brasilien hit och dit i en tråd som handlar om Em, d.v.s ett EUROPEISKT mästerskap. Någon?

 6. Det verkar ju inte som att någon har tänkt på att Messi numera spelar mittback för Bangkok och med tanke på sitt brasilianska ursprung så känner han värdlandet utan och innan. Ergo; Burma vinner. Eller är det Myanmar nu?

 7. Sune Hjort

  Såg Brasilien-matchen ikväll, men det verkar inte som de platsar i em längre… Patrik Ekwall sa det bäst när han intervjuade Ramires: “Du halkade. Det var inte bra.”

  • Min övertygelse är att Nokias sportföreningslag vinner EM. Finland kommer starkt i fotboll med spelare som ranta runiringen och Nokia är ju Finlands motor.

  • Hans G. Hansson

   Har också svårt att se hur ett lag från Sydamerika skulle platsa i ett europeiskt mästerskap. Du måste varit ordningsman i skolan.

 8. Tyskland vinner

 9. Brasilien- Norge 1-2. Jag tror jag dööör, så spännade 20 min kvar på matchen. Flexnes hänger en blaja till är mitt tipps.

 10. Anders warje

  Heja djurgårn dom spelar iallafall på rätt plats

 11. Tur att brasilien åkte ur copa america, slipper de vara med i två mästerskap samtidigt.

 12. Tror faktiskt Gabon, i toppform och som kraftig outsider, kan ta hem hela EM

 13. Jag hoppas att Japan och Wales kommer till finalen

  • Sverige spelar semifinal och Frankrike spelar final och vinner och blir Europasmästare

 14. klart brasilien är med när dom är värdnation, det konstiga är ju att nordirland får vara med dom är ju igentligen inget riktigt land….

  • Det spelas i Frankrike och Europa. Brasilien är inte med då dem tillhör Sydamerika. Norge är inte ens med då dem åkte ut i kvalet. Och för Guds skull: DET ÄR EM, Japan tillhör Asien alltså inte med.

   • Det heter för fan DE i obestämd form “Då de tillhör Sydarmerika, då de åkte ur kvalet”.

   • Viktor Magnusson

    Brasilien?!? Det var kul ett tag. Det här är EM!
    Har ALLA glömt Brasiliens senaste EM-katastrof?? Tyskarnas 7(!) Homeruns (=54poäng).
    Nä, jag å grabben tror på Bali, som dansar ut Norge i final. 3-1, ni vet var ni hörde det först.

    • Fotbollsexperten

     Okej lyssna. Bali är faktiskt inte med i fotbollstävlingen. Bali ligger i Sydamerika, alltså inte i den världsdel som de som tävlar i fotboll just nu är i.
     Brasilien är däremot verkligen med, det ligger nämligen typ i Spanien, åtminstone i samma område. Och de är superduktiga i fotbollstävlingar. Alltså verkligen superduktiga. Typ bättre än alla lag i den bästa svenska nationella turneringen tillsammans.
     Vill inte låta som en bässervisser, men jag blir lite sömning och uppvarvad av alla om tror att de vet allt om fotbollstävlingar.
     Dessutom kan det inte bli 3-1 i en final.
     Homerun får man i brännboll.
     Tack för ordet.

 15. Kroatien-Belgien i final

 16. Mats Bróden

  Ser fram emot ännu ett svenskt målfattigt mästerskapsfiasko! Ut ur gruppspelet?

 17. Mycket prat om Brasilien, men utan Pelé är de inte mycket att ha. Gissar på grensling redan i tredje porten, foul och tjuvstart. Sverige kan vinna om Zlatan inte springer vilse, men har Sverige råd arrangera nästa EM? Och var ska det isf hållas? I Globen? Värd Lillbabs?

 18. Eftersom att Kina har dominerat europeisk toppfotboll nu de senaste 10 åren så är det självklart att de kommer självklart slå Brazilien i finalen. Kimpan sätter sedvanligt sista straffen.

 19. jag hejar på wales

 20. det är svårt det är så många mach men jag tror på tiskana

 21. ssebbaasstiy

  fotbollslinjerna ser helt sjukt raka ut i HD, börjar nästan undra om inte fifa har ett finger djupt ner i kakburken… tragiskt

 22. Kurt Kragballe

  Heja Brasilien!

 23. Lars Samuelsson

  Nu är det klart var nästa EM spelas.
  Det skall blir i Ronneby, alla matcherna spelas på Brunsvallen

 24. Roger Widgren

  NÄÄ, NU ROR VI HEM, MEN VÄND ER OM DÅ OCH DÅ OCH TITTA SÅ NI INTE HAMNAR PÅ KRIMHALVÖN I BRASILIEN

 25. Heja Brasilien!

 26. Christina Frisberg

  Jag kommer att följa matcherna som Sverige eller Spanien spelar i & självklart på finalen, nere från Spanien där vi är på semester. underbart att sitta ute på en bar med massor av skrålande fotbollsfantaster där är det riktig EM YRA!!

 27. Hejja Brasilien iallafall! De har rekord i flest vunna EM!

  • hahahaha em=europiska mästerskapen, brasilien är inte med i em och kan alltså inte alls ha vunnit mest em

  • Eee… Brasilien spelar inte ens i EM

 28. Olle Johansson

  Finalen blir mellan Sverige och Island, men vi vinner i 8:e set eftersom vi har Gre-No-Li-trion!

 29. Mohazlatan

  Heja sverige ni är best komm igen

 30. Danmark mot Brasilien i final. Bröderna Laudrup får revansch för det snöpliga nederlaget 1998.

  • Hur ska Brasilien kunna vara med i EM? Hahaha, älskar när “fotbollsintresserade” kommenterar…

   • Hahah älskar när humorbefriade tror att de “hänger med”….

 31. KOMIGEN ALBANIEN🇦🇱❤️

 32. HEJA SPANIEN!!!

 33. TrollBoll

  Jag kan inte hitta Pornichet där svenska laget bor på kartan. Är det någon som vet var i Brasilien som det ligger?

  • Tror det ligger på brasilianska västkusten …

   • Eller så är det i Frankrike där EM spelas…

   • Bart Huerringer

    Helt rätt, Pornichet ligger på den Brasilianska västkusten. En miljonstad men en liten håla i brasilianska mått mätt. Vilken värld…

  • Pornichet ligger i Frankrike… var EM spelas.

 34. Kom igen Brasilien! Det fattar väl alla att dom kommer rulla ut Norge. Men en applåd ska dom ha!

 35. Fattar inte varför folk tjatar om Brasilien när det är EM. Nej, Argentina blir farliga, men Costa Rica gynnas mest av värmen och tar detta till slut

 36. Finalen blir Norge-Brasilien och Zlatan avgör! Lagerbäck är grym och tar Norge till guld!

  • Göran K. Krabe

   Glöm inte johan cruyffs Holland som ser stabila ut inför Brasilien-EM. Hela gänget har bastat utanför Jukkasjärvi och kommer klara av värmen under EM.

  • Du vet väll att Zlatan inte spelar i Brailien, Norge spelar inte i EM och Brasilien ligger i Sydamerika så det är omöjligt att de spelar i EM

   • Felix, vad har du för källor på det här, du verkar så tvärsäker?

 37. …”hela bollen måste ligga stilla”…

 38. Varför pratar så många om Brasilien. Hänger ni inte alls med eller??!

 39. Magnus Hammarwall

  Hoppas Sverige vinner alla sina matcher!

  • Jeff Brooks

   Då kan vi gå hur långt som helst!

   • Zlatans oäkta son

    Ja vi kan säkert gå till Sydafrika och tillbaka om vi vinner alla våran matcher. Vi har Zlatan, han har inte släppt in några mål sen han börjar fotboll vi kan omöjligt förlora.

 40. Hört att det är värmebölja i Sydamerika så pojkarna kan nog få det rejält tufft i EM…

 41. Jag blir så trött!!! Alla representanter för begåvningsreserven som tror att EM går i Brasilien. Brasilien är ju uteslutna ur UEFA sen de invaderade Krim!!

 42. Skönt tycker Brassarna! Slipper ny förnedring he he he

 43. Längtar tills EM startar och det blir samba fotboll igen i rutan. Brasilen tror jag vinner EM 2016

  • Henning Gladh

   Jag tippar Tyskland – Brasilien i final. Tror brassarna är rejält revanschlystna nu, kan bli hur spännande som helst. Detta EM kommer bli kokande!

 44. Men ÄR det i Brasilien eller Frankrike???!!? Jag fattar ingenting av det ni skriver och hittar heller ingen vettig information på webben.

 45. Surt för brassarna att de inte kvalade in nu när det är EM på hemmaplan

  • Men är du seriös? :p det är inte ens em i Brasilien :p em är alltid i europa 😂

 46. Varför är inte Brasilien med för? tråkigt när dom är värdnation.

 47. Snälla! Det är Europa mästerskap i fotboll, enbart länder i Europa får delta! Brasilen ligger i sydamerika och spelar just nu Copa Americasom spelas i USA! Värdnation är Frankrike där hela EM spelas. Barsilen har och kommer aldrig spela EM!

 48. Brassefotboll, samba och fotbollsfest. Äntligen börjar det bli dags för fotbolls-EM. Jag läste någonstans att matcherna inte kommer visas live på TV eftersom det blir så tokiga tider när de spelar i Brasilien, utan det blir en förskjutning några timmar. Hoppas att media inte läcker resultaten i förtid. Hade ju varit jättetråkigt.

 49. Brasilien är – trots att dom är värdnation – inte med i EM i år, tyvärr, eftersom dom folkomröstat sig ur EU.

  • Kurt- Man får delta i Em utan att vara med i i EU. Brasilien deltar ej i Em för att de inte är med i Schengen.

  • Hahahaahha!! De är inte värdnation!! Vad tänker ni med? 😂

  • Marcus Jonsson

   Det där är inte viktigt. Australien och Azerbadjan och Turkiet och några till är med i Eurovisionsschlagerfestivalen.

 50. Snälla!
  Kan inte alla förstå att folk bara driver med er. Klart alla förstår att EM är i Frankrike och att Brasilien inte ligger i Europa. Lite pinsamt att alla går på detta…

  • Hmm, tänker du inte på OS nu?

  • Fotbollsexperten

   Brasilien är med eftersom dom vann förra EM och är direktkvalificerade, går in direkt i valfri semifinal (bäst av 3 set)

← Äldre kommentarer Nyare kommentarer →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.