P19-landslaget befinner sig i Frankrike för Elite Round (EM-kval) där man mötte värdnationen i premiärmatchen. Efter 90 minuter så hade blågult förlorat med 5-0 mot stornationen och får nu svårt att kvala in till sommarens EM.

Igår startade EM-kvalets andra runda för P19-landslaget med spelare födda 2003 och yngre. Landslaget spelar sin kvalgrupp i franska Dax där man spelade premiären igår. Motståndet stod hemmanationen Frankrike för, något som skulle bli alldeles för tufft.

Efter 18 minuter så hade fransmännen ledningen med 2-0 efter att Sverige försökt sätta en hög press på motståndarna. Den franska ledningen höll sig in till halvtidspaus. I den andra halvlekens första kvart så försökte Sverige få in en reducering och skapade fåtalet chanser. Men istället för en svensk boll i nät så satte Frankrike dit 3-0. Inom loppet av tio minuter så hade sedan fransmännen gjort både 4-0 och 5-0 och matchen var definitivt över.

Slutresultatet skrevs till 5-0 och Sverige åkte på en tung förlust. I och med detta så får Sverige svårt att gå vidare till EM i sommar då endast gruppsegraren kvalificerar sig dit. I gruppen så har Sverige två matcher kvar. Bosnien & Hercegovina väntar på lördag innan Tjeckien blir motståndare på tisdag.

Så startade Sverige:

Melker Ellborg

Arash Motaraghebjafarpour, Casper Widell (K), Elias Olsson, Samuel Dahl

Yasin Ayari, Markus Björkqvist

Ahmed Qasem, Williot Swedberg, Emil Roback

Jusef Erabi

Inhoppare:

Oscar Vilhelmsson (’58), Ludvig Nåvik (’67), Lucas Shlimon (’76), Rasmus Bonde (’76), August Karlin (’77)

Återstående spelschema:

26 mars:
Sverige – Bosnien & Hercegovina
18:00

29 mars:
Sverige – Tjeckien
15:00

Uppdaterad 24 mars, 2022


Borussia Dortmund - Real Madrid