STRYKTIPSET 10/4

System: 96 rader

SPELSTOPP: 15:59

SPELBOLAG: Svenska Spel

96 rader
1. Liverpool – Aston 1X
2. Crystal P – Chelsea 1X2
3. Barnsley – Mboro 1
4. Birmingham – Stoke 1
5. Bristol C – Nottingham 2
6. Cardiff – Blackburn 1
7. Preston – Brentford 2
8. Huddersf. – Rotherham 2
9. Derby – Norwich X2
10. Bournem. – Coventry 12
11. QPR – Sheffield W 1X2
12. Wycombe – Luton 1X
13. Örebro – Göteborg X2

En jackpot på 18 miljoner och en allsvensk premiär! Det går inte begära så mycket mer av en Stryktipsrunda. Med engelsk fotboll i fokus finns det flera trevliga skrällchanser som kan ge skjuts på utdelningen. Här kommer analysen av samtliga 13 matcher.

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 15:59

💰 Spiken! – Barnsley

Att valet av bästa spik faller på ett lag som betalar över dubbla gånger pengarna säger en hel del av svårighetsgraden på kupongen. Med det sagt så känns ett högmotiverat Barnsley, i god form, på hemmaplan, mot ett redan “semesterfirande” Middlesbrough som en bombspik!

💣 Skrällen! – Rotherham

Att ett desillusionerat Huddersfield som fick sju mål i baken senast streckas till skyarna känns helt galet. Rotherham, som vunnit fem av de åtta senaste bortamatcherna, vinner här långt mycket oftare än strecken indikerar. Påsken är förvisso över men vi lägger alla äggen i bortalagskorgen, Go Millers!

1. Liverpool – Aston Villa 1

Efter tränare Klopps minst sagt succeartade fjolår blåser det nu snålare vindar för tysken i Liverpool. I CL hänger The Reds på gärsgårn efter 1-3 mot Real Madrid och i PL gör åtta raka utan vinst hemma på Anfield att de halkat utanför topp 5 och Europaspel. Vid senaste segern mot Arsenal såg det dock spelmässigt riktigt bra ut, så hopp för Klopp finnes. Trezeguet tog det faktum att han flyttades ut från Aston Villas startelva mot Fulham på rätt vis – trots att han bara fick en knapp halvtimme på sig satte han två snabba baljor och vände 0-1-underläget till seger. Inget är klart ännu, men det finns förhoppningar hos “Lejonen” om att kapten Grealish skall vara redo att förstärka gästerna efter sju matchers frånvaro. Värdarna blir trots de senaste statsen väldigt hårt streckade och åtminstone krysset bör göra utgångsettan följe tidigt.

2. Crystal Palace – Chelsea X

Londonderby från Premier League. Crystal Palace gnetar på och för en tämligen anonym tillvaro i PL. The Eagles plockar varje år med små medel de poäng som behövs för att landa på tabellens nedre halva utan att bli direkt inblandade i nedflyttningsstriden. Denna säsong verkar inte vara något undantag. Chelsea slåss på flera fronter, matchar flitigt och verkar som en reaktion på detta vara inne i en svacka. Den pinsamma 2-5-förlusten mot West Brom följdes upp av en slätstruken insats mot Porto, där den senegalesiske keepern Edouard Mendy med en storartad insats räddade The Blues från ett fiasko. Siffrorna 2-0 speglar inte alls matchen. Med dessa fakta till hands är tvåan inget att hålla i när åskan går, så med utgång från krysset blir bred gardering reken.

3. Barnsley – Middlesbrough 1

Sedan Chelsea i början av februari blev för svåra i FA-cupen har Barnsley spelat 13 ligamatcher och vunnit tio av dessa (10-2-1). Denna starka period har tagit dem upp på kvalplats till engelsk fotbolls finrum – Premier League. Det amerikanska nyförvärvet Daryl Dike har satt sju baljor på de tio senaste kamperna och är en starkt bidragande orsak till The Tykes framgångsvåg. Middlesbrough har endast plockat en pinne på de tre senaste försöken och tåget mot en kvalplats verkar därmed ha avgått och lämnat dem på perrongen. Nedifrån i tabellen syns heller inga hot mot Boro som därmed bara har äran kvar att lira för denna säsong. Vi blundar i detta fall för överstreckningen av ettan och hamrar in kupongens bästa spik.

4. Birmingham – Stoke 1

Birmingham har på senare år blivit något av specialister på att kriga i botten av The Championship för att sedan med liten marginal klara sig kvar. Frågan är om “Blånäsorna” har ytterligare en kraftansträngning i sig och kan göra om konststycket även i år? Sju poäng av tolv möjliga i de senaste fyra bataljerna gör iallafall att hoppets låga brinner. Stoke är och har så varit hela säsongen väldigt svåra att räkna på, finfina insatser blandas friskt med rena bottennapp. Med elva poäng upp till en kvalplats hjälper det nog inte om The Potters mot förmodan skulle rada upp toppinsatser resterande matcher. Värdarna har bättrat sitt tråkiga hemmafacit med att vinna tre av de fyra senaste hemmamatcherna och med motivationsfaktorn som argument får ettan gå först, även om garderingar välkomnas varmt.

5. Bristol City – Nottingham 2

Här drabbar två tabellgrannar i mittens rike samman. Bristol City verkar efter lite motgångar helt ha lagt ner verksamheten. Sett till formen de senaste 15 matcherna placerar sig The Robins på 24:e och sista plats av The Championship. Nottingham har lite omvänd kurva och försöker nu efter en med deras mått mätt usel säsong upprätta lite av sin heder med en fin avslutning. Spelmässigt börjar det se riktigt fint ut och känslan är att Forest kommer att landa på den övre halvan av tabellen när ligan gör bokslut. Sett till grundkapacitet, form och sinnesstämning skall tvåan vara klar. Den lämnas utan större darr på manschetten allena.

6. Cardiff – Blackburn 1

Cardiff har vacklat en aning på slutet och bara vunnit i två av de åtta senaste försöken. The Bluebirds har därmed halkat utanför topp 6 och positivt kvalspel. Walesarna har dock 18 poäng kvar att kämpa om och kan om de bärgar flertalet av dessa ändå få chansen. Trots en hyfsad inledning är känslan att Blackburn stängde ner och la skorna på hyllan någon gång i början av februari. På de 14 matcherna efter det har Rovers bara lyckats segra en gång (1-4-9). Lagets skyttekung Adam Armstrong var senast tillbaka efter skada, och möjligtvis kan dennes målaptit få gästerna att vakna till? Men det känns ändå långsökt. Trots översträckning och påtalade brister i hemmalägret får ettan stå stolt och ensam här.

7. Preston – Brentford 2

Ytterligare en match där tabelläget gör att lagen förmodligen kliver in med milsvid skillnad i taggning till denna drabbning. Preston har bara vunnit fem av säsongens 20 hemmamatcher, och sådana stats håller givetvis inte om de som planerat skall slåss i toppen. Nu befinner sig istället “de liljevita” i tabellens mittvacuum utan annat än äran att lira för. Brentford har via fyra raka oavgjorda duster tappat mark mot Watford i racet om direktplats till PL. Helt kört är det dock inte ännu och om inte annat så måste Pontus Jansson och hans lagkamrater försvara nuvarande kvalplats. Under rådande förutsättningar kan The Bees omöjligt komma ut till denna kamp med fel inställning och bärgar därmed högst troligt samtliga poäng här. Tvåan blir hårt betrodd på strecken men det är också det enda som skulle kunna motivera till gardering, spika på!

8. Huddersfield – Rotherham 2

Undertecknade gav nyligen coach Corberán och hans Huddersfield cred för hur de fått till defensiven på sistone, jinx var ordet, och som ett brev på posten fick de senast släppa sju bollar bakom sig mot Norwich. The Terriers har därmed släppt in 60 pytsar på 39 matcher och snittar därmed flest insläppta mål per match i hela ligan. Rotherham har tre till fyra matcher färre spelade än de andra lagen i The Championship och läget under nedflyttningsstrecket är därmed inte fullt så prekärt som det kan verka. The Millers har vunnit fem av sina senaste åtta bortamatcher och är fullt införstådda med att det är seger som gäller nu också. I ett på förhand relativt jämnt och ångestladdat möte finns det makalöst streckvärde i tvåan som därmed chansspikas på allt.

9. Derby – Norwich 2

Derby är indragna i bottenstriden och har på intet vis säkrat kontraktet ännu. Hemma på Pride Park Stadium är The Rams dock svårslagna och har bara torskat en av de åtta senaste matcherna (5-2-1). Norwich behöver nån pinne till för att Premier League-spel nästa säsong skall vara säkrat även matematiskt. Kanariefåglarna har dock inte slagit av på takten och gjorde processen kort med Huddersfield senast vid 7-0-slakten. Där gjorde Teemu Pukki hattrick och visade Brentfords Ivan Toney att han inte kan slappna av i jakten på skytteligatiteln. Så trots viss överetablering av streck är tvåan på ren klass det givna utgångstecknet, men vidare gardering behöver inte alls vara fel. 

10. Bournemouth – Coventry 1

Bournemouth hade som intention att göra sejouren i The Championship ettårig, men de har haft en hel del grus i maskineriet och högst troligt missat en av direktplatserna. “Körsbären” har dock skärpt till sig på sistone och med tre raka ligavinster åter tagit sig in i kampen om en kvalplats till Premier League. Coventry är också de nykomlingar men med den skillnaden att de kommer från andra hållet i seriesystemet. The Sky Blues har kämpat på väl efter deras förmåga men är nu trots allt inblandade i nedflyttningsstriden. Sammanfattningsvis så känns ettan trolig, men lag som spelar för existensen överpresterar inte så sällan och till härligt kupongrens garderar den som har råd hela vägen.

11. QPR – Sheffield Wednesday 2

Queens Park Rangers inledde seriespelet föga förtroendeingivande, men efter några lyckade spelarförvärv har det över tid sett allt bättre ut. Fortsätter The Hoops på inslagen väg är en placering på den övre tredjedelen av tabellen ingen utopi. Sheffield Wednesday har ända sedan det av förbundet beslutade poängavdraget kämpat i motvind. De på grund av ekonomiska oegentligheter tappade sex poängen kan komma att visa sig ödesdigra. Senast greppade “ugglorna” det sista halmstrået om existensen i The Championship och klappade på Cardiff med hela 5-0. Det återstår att se om det räcker, men “onsdagslaget” kommer iallafall inte vika ner sig vad gäller kämpatakter. Inget av lagen känns särskilt intresserade av att säkra en pinne här och en vinnare torde skipas. Gaffeln (etta-tvåa) blir därmed det naturliga valet.

12. Wycombe – Luton 1

Luton har gjort en fin säsong, men efter två raka torsk känns “Hattarna” nu ganska mätta och nöjda med att guppa omkring i lite av ingenmansland. Man kan inte annat än imponeras av Wycombes kämpaglöd, trots att de i princip har känts avsågade sen start så sprattlar de till gång efter annan. Tio poäng av 15 möjliga på de fem senaste imponerar och även om det fortsatt är långsökt så går kontraktet rent matematiskt fortsatt att rädda. Så med The Chairboys lilla gnutta av hopp som utgång garderar vi från väst efter vad plånboken tillåter.

13. Örebro – IFK Göteborg X

Allsvensk premiär, åtminstone på kupongen, då MFF och Hammarby smugit igång tidigare denna lördag. IFK Göteborg eller Real Blåvitt som de kallas efter ett flertal spektakulära värvningar, blir spännande att skåda. De återstår dock att se om Rolle Nilsson lyckats få Hamsik, Berg och Wendt med flera att dra åt samma håll och därmed bli så starka som det verkar på pappret? Örebro slutade i fjol sjua, och de flesta så kallade experter verkar tro att de trots liknande trupp i år landar på den nedre halvan. Närkingarna är av hävd svårslagna hemma på Behrn Arena (8-3-4 i fjol). Premiär är premiär och det är svårt att veta om det blir krampaktigt tillknäppt, eller 22 ystra kalvar på grönbete och full fart framåt. Utgå från krysset och fyll sedan på efter tycke, smak och finansiella resurser.

Missa inte chansen att visa upp dina analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 8 rätt på Topptipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla och kan ge riktigt bra betalt på köpet. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!

96 rader
1. Liverpool – Aston V 1X
2. Crystal P – Chelsea 1X2
3. Barnsley – Mboro 1
4. Birmingham – Stoke 1
5. Bristol C – Nottingham 2
6. Cardiff – Blackburn 1
7. Preston – Brentford 2
8. Huddersf. – Rotherham 2
9. Derby – Norwich X2
10. Bournem. – Coventry 1
11. QPR – Sheffield W 12
12. Wycombe – Luton 1X
13. Örebro – Göteborg X2

864 rader
1. Liverpool – Aston V 1X
2. Crystal P – Chelsea 1X2
3. Barnsley – Mboro 1
4. Birmingham – Stoke 1X2
5. Bristol C – Nottingham 2
6. Cardiff – Blackburn 1
7. Preston – Brentford 2
8. Huddersf. – Rotherham 2
9. Derby – Norwich X2
10. Bournem. – Coventry 1X2
11. QPR – Sheffield W 12
12. Wycombe – Luton 1X
13. Örebro – Göteborg X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Uppdaterad 16 oktober, 2023