STRYKTIPSET 24/4

System: 96 rader

SPELSTOPP: 15:59

SPELBOLAG: Svenska Spel

96 rader
1. West Ham – Chelsea 2
2. Sheffield U – Brighton 2
3. Blackburn – Huddersf. 1
4. Coventry – Preston 1X2
5. Derby – Birmingham X2
6. Nottingham – Stoke X2
7. Watford – Millwall X
8. Mboro – Sheffield W X2
9. Barnsley – Rotherham X2
10. Cardiff – Wycombe 1
11. QPR – Norwich 2
12. Charlton – Peterbor. X2
13. Lincoln – Hull 2

Med lite för många segrande favoriter de två senaste lördagarna får vi för tredje gången i rad en smaskig jackpot att sikta in oss på. Kupongen frontas med 14 garanterade miljoner och i jakten på 13 rätt och evig ära gäller det att putsa analysglasögonen noga. Här är analysen som ska leda vägen till full pott!

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Stryktipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 15:59

💰 Spiken! – Chelsea

Rafflande London-derby inleder 13-jakten och de blåklädda från sydväst får chansen att befästa rollen som storebror. Ett West Ham som inte övertygade mot Newcastle senast blir numret för små hemma på OS-stadion. Bra spiktvåa!

💣 Skrällen! – Rotherham

Det står mycket på spel när Barnsley och Rotherham gör upp på Oakwell. Värdarna spelar för att få fortsätta våren i Playoff medan tillresta The Millers kamperar för klubbens fortsatta existens i andraligan. Med fint värde till höger är dock X2 av största vikt.

1. West Ham – Chelsea 2

West Ham och Chelsea drabbar samman i ett London-derby där mycket står på spel. Tuchels blåklädda mannar beger sig till den olympiska stadion i öst med revansch i sikte då laget åkte på en 2-3-förlust senast de var på besök. Bägge kombattanter har Champions League i sikte och eftersom de står på samma poäng kan en seger denna kväll i förlängningen innebära att ett Europaäventyr till nästa säsong säkras. Värdarna har upplevt dalande form den senaste tiden och fick något oväntat smaka torsk mot bottenlaget Newcastle senast. The Blues kliver rättvist in som favoriter i derbyt och ska kunna plocka med sig tre viktiga pinnar till sydväst. Bra spiktvåa till vettig procent.

2. Sheffield United – Brighton 2

Sheffield United har som bekant en katastrofal säsong i ryggen och inte mycket talar för att ett både avsågat och manfallet gäng orkar stå upp mot skickliga Brighton hemma på Bramall Lane denna afton. De tillflugna “Fiskmåsarna” är minst ett par klasser bättre och har troligen retroaktiv betalning att inkassera efter den fina prestationen mot Chelsea senast, som slutade mållös och med delad poäng. Danny Welbeck var nära att få klä sig i hjälterollen men prickade stolpen och har troligen ställt in siktet bättre denna gång. Given spiktvåa i Sheffield.

3. Blackburn – Huddersfield 1

Blackburn har inget annat än ära och heder att spela för och en skicklig trupp kan ge sig själva upprättelse för en svag säsong genom att avsluta ligaspelet snyggt. På andra sidan står ett neflyttningshotat Huddersfield som inte rosat marknaden den senaste tiden. Corberáns mannar åkte på en blytung torsk mot Barnsley i veckan och även om kontraktet troligen kommer att kunna säkras under de sista omgångarna så tillåts “Huds” inte pusta ut ännu. Mot skarpskyttar som Armstrong och Elliot står gästerna inför en tuff prövning i Lancashire. Till cirka 50 procent är ettan en gångbar spik, men drar strecken iväg norrut är det trots allt vara klokt att kasta in krysset för ett lås.

4. Coventry – Preston X

Coventry har efter fina prestationer under våren säkrat fortsatt spel i The Championship. Viktor Gyökeres och company har visat på mental styrka när det betytt som mest och förtjänar otvivelaktigt att tillhöra den engelska andradivisionen nästa säsong också. Mot ett Preston som även de kommer att sluta på en tabellplacering i “ingenmansland” så är risken överhängande att vi får bevittna en avslagen historia i utkanten av Birmingham. Svenska folket tittar dock på form och delar ut frikostigt förtroende till vänster, men med tanke på att detta är ovisst på förhand och fint värde skymtas i öst bör heltäckningsmattan rullas ut. Alla tecken.

5. Derby – Birmingham 2

Det börjar brännas för Derby som riskerar att spela i League One nästa säsong. Baggarna har dragits med skadebekymmer den senaste tiden och inte räckt till i de avgörande matcherna. Med förluster som radats upp på löpande band riskerar de vitklädda nu att bli omsprungna av Rotherham som jagar underifrån. Seger är en nödvändighet hemma på Pride Park men när ett av ligans formstarkaste lag i form av Birmingham står på andra sidan är hemmasegern avlägsen. “Blånäsorna”, ledda av kaptenen Dean, kommer knappast att slå av på takten under slutspurten i ligan och kan grusa värdarnas drömmar om säkrat kontrakt. Börja strecka från höger!

6. Nottingham – Stoke 2

Nottingham dras med betydande avbräck i truppen när Stoke gästar City Ground. Hemmalaget tvingas klara sig utan både Sammy Ameobi och Samba Sow och den dystra sviten på tre fajter utan seger kan mycket väl förlängas till fyra denna eftermiddag. Tillresta The Potters är förvisso inte heller något gäng som skrämmer för tillfället och har till synes tappat motivationen sedan topp 6-platserna hamnade utom räckhåll. De rödvita kan dock kosta på sig att avsluta säsongen på bästa möjliga sätt och ges med goda chanser till poäng mot sargade värdar i Robin Hood-land. Med värdet till höger blir X2 den spelvärda melodin.

7. Watford – Millwall X

Watford seglar mot PL-avancemang och bör under de tre avslutande omgångarna kunna säkra andraplatsen som innebär direktuppflyttning till finrummet. Först ska dock Millwall besegras och när “Lejonen” lämnar klippan för att resa till utkanten av huvudstaden så är det för att förstöra festen för rivalerna. Wallace och company är inga duvungar, vilket de också bevisade när de stod upp bra och fick med sig en pinne senast sällskapen drabbade samman. Ken Sema och company får flytta fram firandet när de blir av med poäng hemma på Vicarage Road. I vad som förväntas bli ännu en målsnål historia rekommenderas spikkrysset på de mindre systemn, medan den spelvärda tvåan ackompanjerar på de större. Den hårt betrodda ettan fimpas.

8. Middlesbrough – Sheffield Wednesday 2

Sheffield Wednesday fixade en livsviktig seger mot Blackburn hemma på Hillsborough senast och beger sig denna eftermiddag till Riverside där ny seger är ett måste om det inte ska bli spel i League One för “Ugglorna” nästa säsong. Windass och hans kollegor är dock knappast uträknade i detta bortamöte då värdarna presterat under sin förmåga hela våren. Vad som såg ut att bli kvalspel upp till Premier League för “Boro” slutar av allt att döma med en mittenplacering i The Championship och motivationen ser nu ut att ha avtagit rejält i Warnocks manskap. När bortalaget lär stå för all kämparglöd i denna fight är X2 av största vikt, även om alla tecken är att föredra.

9. Barnsley – Rotherham 2

Barnsley är i full gång med att säkra kvalspel upp till högstaligan. Än är topp 6-platsen inte säkrad men en seger mot bottenlaget Rotherham skulle innebära att det i praktiken är klart att The Tykes tillåts fortsätta säsongen i Playoff. Gästerna å andra sidan kämpar för överlevnad i The Championship och med två matcher mindre spelade än Derby uppe på säker mark uppstår en gyllene möjlighet att komma ikapp. Då krävs tre pinnar på Oakwell och The Millers kommer troligtvis att offra blod, svett och tårar för en seger denna lördag. När ettan målas till månen åker X2 in först i jakten på jackpot-miljonerna.

10. Cardiff – Wycombe 1

Vi byter land och kliver över till Wales där Cardiff och Wycombe ska göra upp. Häpnadsväckande scener utspelade sig på Adams Park i High Wycombe senast när de blåklädda gästerna, som är piskade att vinna alla återstående matcher, flyttade upp målvakten Stockdale vid ställningen 1-1 och offensiv hörna. Det var just den 35-årige burväktaren som sedan ordnade straff och den store Akinfenwa klev fram och dunkade in avgörandet i 92:a matchminuten. Hoppet lever således ännu för Ainsworths manskap som måste gå för tre nya poäng i den walesiska huvudstaden. Även om gästerna är underhållande så kommer de ytor som bjuds bort innebära att ett skickligt hemmalag, med målsprutan Kieffer Moore i spetsen, kan kapitalisera på dessa. Till cirka 55-60 procent måste ettan singlas.

11. QPR – Norwich 2

QPR får angenämt besök i huvudstaden när de blivande seriesegrarna Norwich gästar Loftus Road. The Canaries ser förvisso ut att sakna spelare som Cantwell och Idah, samt att finske målmaskinen Pukki ser ut att bli kvar i bastun efter skadekänningar. Men med ligans bredaste trupp och ligasegern i sikte så blir troligen ett omotiverat QPR, som inte har något att spela för, ett enkelt byte för de gröngula från den engelska östkusten. Gästerna har förvisso två raka förluster i bagaget, dock mot topplagen Bournemouth och Watford ska sägas. Denna gång blir det troligen full pott för Farkes mannar. Spiktvåa!

12. Charlton – Peterborough 2

Vi avrundar miljonjakten med två fajter från League One. Peterborough besöker The Valley i hopp om att kunna befästa andraplatsen i tredjedivisionen, som innebär ett direktskutt upp till The Championship. Nyss nämnda liga tillhörde hemmalaget Charlton så sent som förra säsongen, och de rödklädda har chansen att göra en blixtsnabb återkomst även om det ser ut att bli den långa vägen via kvalspel. Senast lagen möttes drog eftermiddagens gäster det längsta strået efter show av firma Szmodics/Clarke-Harris. Stjärnduon ges chans att glänsa igen när det vankas London-derby på nytt. Med fint värde till höger får X2 agera lås.

13. Lincoln – Hull 2

På tal om uppflyttning till den engelska andraligan så ligger även Hull bra till för ändamålet. “Tigrarna” toppar tredjedivisionen för tillfället och har långa stunder sett oslagbara ut. Lincoln är förvisso fyra i tabellen, men trots att det vankas toppmöte i Lincolnshire så håller gästerna från Kingston upon Hull högre klass. Trolig bortaseger att vänta och stjärnduon Magennis/Honeyman är tänkbara matchvinnare för de orangeklädda. Den fina sviten på tolv raka fajter utan förlust förlängs till 13 och när tvåan kläs med en streckprocent under 45 finns inget att fundera på. Hämta spikpistolen!

Missa inte chansen att visa upp dina analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 8 rätt på Topptipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla och kan ge riktigt bra betalt på köpet. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!

96 rader
1. West Ham – Chelsea 2
2. Sheffield U – Brighton 2
3. Blackburn – Huddersf. 1
4. Coventry – Preston 1×2
5. Derby – Birmingham x2
6. Nottingham – Stoke x2
7. Watford – Millwall x
8. Mboro – Sheffield W x2
9. Barnsley – Rotherham x2
10. Cardiff – Wycombe 1
11. QPR – Norwich 2
12. Charlton – Peterbor. x2
13. Lincoln – Hull 2

864 rader
1. West Ham – Chelsea 2
2. Sheffield U – Brighton 2
3. Blackburn – Huddersf. 1x
4. Coventry – Preston 1×2
5. Derby – Birmingham x2
6. Nottingham – Stoke x2
7. Watford – Millwall x2
8. Mboro – Sheffield W 1×2
9. Barnsley – Rotherham 1×2
10. Cardiff – Wycombe 1
11. QPR – Norwich 2
12. Charlton – Peterbor. x2
13. Lincoln – Hull 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Uppdaterad 16 oktober, 2023