Sverige är i behov av hjälp av Polen

/, Landskamper, Landslag, U21-EM, U21-landslaget/Sverige är i behov av hjälp av Polen

Sverige är i behov av hjälp av Polen

Sverige är i brygga, men kan fortfarande nå semifinal genom att vinna Grupp A i U21-EM. Här är förutsättningarna.

I den sista omgången spelar Sverige mot Slovakien och England möter Polen. England leder Grupp A på fyra poäng efter två matcher, tätt följda av Sveriges motståndare Slovakien på tre poäng. Sverige har två poäng efter två oavgjorda matcher och Polen ligger sist med endast en poäng.

Sverige går vidare som gruppetta

För att Sverige ska vara säkra på semifinal redan efter kvällens matcher behöver laget först och främst slå Slovakien, helst med två mål. Samtidigt behöver Polen ta poäng mot England. Tar Polen en poäng behöver Sverige vinna med två mål för att vara på den säkra sidan, då har Sverige bättre målskillnad än England. Vinner Sverige med ett mål krävs det att England gör färre mål än Sverige totalt sett. Idag har lagen gjort två mål var.

Om Sverige och Polen vinner ikväll är Sverige klara för semifinal.

Sverige går vidare som grupptvåa

För att Sverige ska gå vidare som grupptvåa krävs inte bara att laget vinner ikväll mot Slovakien, om England slår Polen. Efter det gäller det att ha tur och förlita sig på de andra grupperna. Sverige kan endast nå fem poäng i gruppspelet och tre lag i Grupp B och C har chansen att ta sex poäng. Här behöver Sverige hjälp av Makedonien som behöver ta poäng mot Portugal, Tyskland och Danmark måste ta poäng av Italien respektive Tjeckien. Gör lagen det och Sverige vinner mot Slovakien går man vidare som bästa grupptvåa.

Sverige har spelat klart

Om Sverige förlorar eller spelar oavgjort mot Slovakien är det färdigspelat direkt. Vinner Sverige och England räcker det med att antingen Portugal, Italien eller Tjeckien vinner så är det ändå slutspelat för Sverige.

Av |2017-06-22T10:27:13+00:0022 juni, 2017|EM 2017, Landskamper, Landslag, U21-EM, U21-landslaget|0 Comments

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Genom att du fortsätter att använda denna sajt så godkänner du användningen av Cookies. Mer info

Vi använder cookies för att anpassa innehållet och annonserna till användarna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar information om din användning av vår webbplats till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med.

Stäng