Ny svensk kvalseger mot Malta på bortaplan

//Ny svensk kvalseger mot Malta på bortaplan

Ny svensk kvalseger mot Malta på bortaplan

Foto: Uefa.com

De svenska U21-herrarna gjorde en mycket stark insats under gårdagen då man plockade hem tre friska poäng efter ens storseger mot Malta på bortaplan.

Redan fyra minuter in i matchen kunde Joel Andersson sätta matchens första boll i mål, vilket även blev hans första i landslagströjan. Carlos Strandberg följde sedan upp med 2-0 efter 30 minuters spel, vilket även blev resultatet efter den första perioden.

En kvart in i andra perioden var Strandberg på bollen igen och kunde sätta 3-0. Målet följdes utav flera maltesiska möten, men den nya energin i laget ledde snarare till ett gult kort än till någon större målchans. Jonathan Levi blev neddragen i straffområdet, vilket gjorde att Erdal Rakip kunde sätta 4-0 på straff.

Sverige ligger just nu i tabellens topp tack vare en bättre målskillnad är Belgien. Nu dröjer det fram tills i september innan kvalmatcherna drar igång på nytt. Under hösten har Sverige tre matcher på hemmaplan som väntar, där finalmötet med Belgien kan bli det som avgör gruppen.

Av | 2018-06-08T09:02:46+00:00 8 juni, 2018|U21-EM|0 Comments

Skriv en kommentar

Genom att du fortsätter att använda denna sajt så godkänner du användningen av Cookies. Mer info

Vi använder cookies för att anpassa innehållet och annonserna till användarna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar information om din användning av vår webbplats till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med.

Stäng