Ny svensk kvalseger mot Malta på bortaplan

//Ny svensk kvalseger mot Malta på bortaplan

Ny svensk kvalseger mot Malta på bortaplan

Foto: Uefa.com

De svenska U21-herrarna gjorde en mycket stark insats under gårdagen då man plockade hem tre friska poäng efter ens storseger mot Malta på bortaplan.

Redan fyra minuter in i matchen kunde Joel Andersson sätta matchens första boll i mål, vilket även blev hans första i landslagströjan. Carlos Strandberg följde sedan upp med 2-0 efter 30 minuters spel, vilket även blev resultatet efter den första perioden.

En kvart in i andra perioden var Strandberg på bollen igen och kunde sätta 3-0. Målet följdes utav flera maltesiska möten, men den nya energin i laget ledde snarare till ett gult kort än till någon större målchans. Jonathan Levi blev neddragen i straffområdet, vilket gjorde att Erdal Rakip kunde sätta 4-0 på straff.

Sverige ligger just nu i tabellens topp tack vare en bättre målskillnad är Belgien. Nu dröjer det fram tills i september innan kvalmatcherna drar igång på nytt. Under hösten har Sverige tre matcher på hemmaplan som väntar, där finalmötet med Belgien kan bli det som avgör gruppen.

Av |2018-10-01T10:08:21+00:008 juni, 2018|U21-EM|1 Comment

1 kommentar

  1. Matt Skantze 21 juni, 2018 at 23:10 - Reply

    En grymt kul match och det är alltid lika roligt att kolla på Sverige när man bor på Malta! Det var några år sen senast! Vi körde en rolig kampanj på spinsify.com där vi bjöd med oss några fotbollssugna svenskar som också flyttat till Malta. Det känns som om vi ska ha detta kvalet som i en liten ask! Kör hårt Sverige!

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.