När nästa fotbolls-EM spelas år 2020 så kommer man för första gången att använda sig utav flera olika länder som spelplan istället för flera olika städer i ett och samma land. Detta gör man i ett försök att få en större spridning av mästerskapet och att flera människor ska ha möjligheten att ta del utav det hela.

Att ansöka om att hålla i ett mästerskap är inte bara ett stort ansvar, utan även ekonomisk fråga. Därför har det svenska fotbollsförbundet nu tillsammans med det danska förbundet gått ut med att man tillsammans med det finska och norska fotbollsförbunden eventuellt kan komma att ansöka om ett europeisk mästerskap spelat på nordisk mark. Ansökan skulle då i så fall vara för mästerskapet år 2024 eller 2028, beroende på vad länderna kommer fram till.

Dock vill SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson understryka att det hela är på idéstadiet än så länge, men att förslaget ligger i linje med vad man långsiktigt vill verka för. Även ordförande för det danska förbundet Jesper Møller har uttalat sig positivt kring idén.
– Det skulle vara ett jättelyft för dansk fotboll för många år framöver, säger han enligt svenskfotboll.se.

Uppdaterad 10 juli, 2017