Uppdaterad 16 oktober, 2023

Foto: Pixabay

U17 EM i Irland har nu avverkat sin andra omgång av gruppspelet och det står redan nu klart att det svenska laget inte kommer avancera till det efterföljande slutspelet. Efter dubbla förluster mot Frankrike och Nederländerna ligger laget i tabellens botten utan några poäng.

Lagets första möte mot Nederländerna resulterade i ett snabbt övertag av de regerande mästarna, som lyckades pricka in två mål inom loppet av två minuter av den första perioden. När slutsignalen ljöd stod det 2-0 på tavlan, men trots detta var förbundskapten Christofer Augustsson nöjd med lagets insats.
– Vår andra halvlek var bra, vi tog till oss av det vi pratade om i halvtid. Vi blev bättre som lag och det är jag stolt över, säger Christofer Augustsson till svenskfotboll.se

Mot Frankrike var det Sverige som tog ledningen genom Anthony Elanga i den 18:e minuten. Kort därpå kunde motståndarna kvittera, men det dröjde sedan inte lände innan Elanga tryckte in en ytterligare boll i målet. Innan perioden var över lyckades det franska laget på nytt kvittera och även gå om till en 3-2 ledning. Samtliga franska mål under perioden gjordes av Adil Aouchiche. Matchens andra period blev betydligt målfattigare och den enda bollen som gick in kom i den 81:a minuten från franska Georginio Rutter. Slutresultatet i mötet blev därmed 4-2 och återigen blev Sverige utan poäng.

Laget har nu ett möte kvar med det engelska laget, vilken kommer att äga rum på torsdag klockan 17:30. Skulle Sverige vinna mötet klättrar man upp på en tredjeplats i tabellen.