Efter ett väl förtjänt sommaruppehåll samlas nu det svenska herrlandslaget på nytt för att ladda upp inför höstens sista och avgörande EM-kval matcher. Kvar är totalt fyra möten, där de två första nu i september troligen bli de allra tuffaste och viktigaste.

Likt inför varje kvalomgång är det alltid en mängd spekulationer kring vilka spelare det blir som får representera Sverige i de kommande matcherna och likaså har det varit denna gång. Det var sedan tidigare känt att backen Per Nilsson skulle bli tvingad att stå över matcherna på grund av en skada. Samtidigt ryktades det om eventuella U21-namn i truppen efter lagets framgångar i sommarens tidigare mästerskap. Även kring Zlatan fanns det en del frågetecken, då han nyligen kommit igång med att träna på nytt efter en knäskada tidigare i somras.

För en liten stund sedan presenterade Erik Hamrén den trupp av spelare som man skickar till Moskva och efter det Friends Arena och såhär ser den slutliga truppen ut:

Målvakter: Andreas Isaksson, Kristoffer Nordfeldt och Robin Olsen.
Backar: Mikael Antonsson, Pierre Bengtsson, Andreas Granqvist, Erik Johansson, Mikael Lustig (Anton Tinnerholm*), Alexander Milosevic, Oscar Wendt, Martin Olsson (Ludwig Augustinsson*).
Mittfältare/Forwards: Marcus Berg, Jimmy Durmaz, Albin Ekdal, Emil Forsberg, Zlatan Ibrahimovic, Isaac Kiese Thelin, Abdul Khalili, Kim Källström, Sebastian Larsson, Oscar Lewicki, Ola Toivonen, Pontus Wernbloom, Erkan Zengin.

De största överraskningarna blev för många U21-spelarna Oscar Lewicki och Abdul Khalili som bägge får vara med när truppen samlas för en första träning den 31 augusti.

* – Då statusen för Mikael Lustig och Martin Olsson ännu är oviss så man man tagit ut Anton Tinnerholm och Ludwig Augustinsson som eventuella ersättare för dessa.

Uppdaterad 6 oktober, 2021


Borussia Dortmund - Real Madrid
TV4 Play