Sveriges tapp kan påverka EM-kvallottningen

//Sveriges tapp kan påverka EM-kvallottningen

Sveriges tapp kan påverka EM-kvallottningen

Foto: Bildbyrån

I förra veckan presenterades den nya FIFA-rankingen, där det svenska landslaget placerade sig på en sjuttondeplats. Detta innebär ett tapp på två placeringar sedan den förra uppdateringen i september.

Den 2 december kommer lottningen inför EM-kvalet att ske och då baseras lagens placering i de olika seedningsgrupperna på den aktuella rankingen. Innan dess kommer en ny ranking att presenteras i slutet av november och för att Sverige ska kunna klättra och nå en bättre placering i seedningen gäller det att man får med sig segrar i båda de kvarvarande Nations League-matcherna.

Vid lottningen kommer se 55 nationerna delas in i fem pottar om tio lag, samt en sista pott med fem ytterligare lag. Utifrån den aktuella rankingen skulle Sverige hamna i den andra seedningsgruppen, men om man inte presterar i de kommande matcherna riskerar man att placeras i den tredje. Detta skulle innebära två högre rankade lag i gruppen vilket försvårar vägen mot en EM-biljett, då det är de två bästa lagen i vardera grupp som går till turneringen.

Sofie Hansson

Av |2018-10-29T12:06:20+00:0029 oktober, 2018|EM-kvalet|0 Comments

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Genom att du fortsätter att använda denna sajt så godkänner du användningen av Cookies. Mer info

Vi använder cookies för att anpassa innehållet och annonserna till användarna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar information om din användning av vår webbplats till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med.

Stäng