Sveriges trupp till höstens matcher presenterad

/, Landslag, Nations League/Sveriges trupp till höstens matcher presenterad

Sveriges trupp till höstens matcher presenterad

Foto: Bildbyrån

För en stund sedan presenterade Janne Andersson den trupp av spelare som kommer att representera det svenska landslaget i träningslandskampen mot Österrike den 6 september, samt öppningsmatchen i Nations League mot Turkiet den 10 september. Matcherna blir de allra första som spelas för laget efter sommarens VM och samtliga spelare förutom Ola Toivonen återkommer i höstens trupp.

Målvakter:
Robin Olsen, Karl-Johan Johnsson och Kristoffer Nordfeldt

Backar:
Mikael Lustig, Emil Krafth, Andreas Granqvist, Victor Nilsson-Lindelöf, Pontus Jansson, Filip Helander, Ludwig Augustinsson och Martin Olsson

Mittfältare:
Ken Sema, Sam Larsson, Emil Forsberg, Jimmy Durmaz, Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Gustav Svensson, Oscar Hiljemark och Marcus Rohdén

Anfallare:
Viktor Claesson, Marcus Berg, John Guidetti, Isaac Kiese Thelin och Robin Quaison

I samband med att truppen presenterades berättade man även att Janne Anderssons kontrakt har förlängts ända till vintern 2022, vilket innebär att han kommer att leda Sverige genom kvalet och ett eventuellt medverkande i VM samma år. Matchen mot Österrike spelas på bortaplan, samtidigt som mötet med Turkiet sker på Friends Arena. Via Svenska Fotbollsförbundets hemsida finns möjligheten att köpa biljetter till mötet.

Sofie Hansson

Av |2018-09-28T11:29:05+00:0029 augusti, 2018|Landskamper, Landslag, Nations League|0 Comments

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Genom att du fortsätter att använda denna sajt så godkänner du användningen av Cookies. Mer info

Vi använder cookies för att anpassa innehållet och annonserna till användarna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar information om din användning av vår webbplats till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med.

Stäng