Expekt

Tre spelare har lämnat återbud till U21-landslagets landskamper i mars. Det ger utrymme till tre spännande ersättare som Daniel Bäckström har valt att kalla in.

I veckan samlas U21-landslaget inför en träningslandskamp och en nyckelmatch mot Nordmakedonien i kvalet mot U21-EM 2025. Sverige, som leds av förbundskapten Daniel Bäckström, fick ett återbud i förra veckan från Nils Zätterström (Malmö FF) och har nu drabbats av ytterligare tre återbud. Casper Widell och Mayckel Lahdo från nederländska Excelsior respektive AZ Alkmaar har lämnat återbud och likaså Isak Jansson från spanska Cartagena.

Trion ansluter inte till landslaget på grund av skadekänningar. Återbuden ger dock möjligheten till tre U21-debutanter. Ytterbacken Jonas Rouhi (född 2004), som i flera år tillhört Juventus ungdomsakademi men som är fostrad i Brommapojkarna, ansluter till truppen. Det gör även AIK:s stora talang Taha Ayari född 2005, som har sin storebror Yasin med i U21-truppen. Bröderna får därmed göra sin första landslagssamling tillsammans. Den tredje adderingen till U21-truppen är Västerås SK:s Patric Åslund (2002) som under våren tillhör sitt VSK innan flyttlasset går till Djurgården i sommar.

– Jag är väldigt nyfiken på att se Jonas, Taha och Patric hos oss i vår miljö. De är alla debutanter i U21-landslaget, men har många månader av stark utveckling i ryggen. Jag ser fram emot att se dem träna och spela på nära håll de kommande dagarna, säger Daniel Bäckström till SvFF:s hemsida.

Läs mer om truppen och spelschemat här.

Uppdaterad 18 mars, 2024