Uppdaterad 31 mars, 2022

Sveriges F17-landslag hade goda möjligheter att ta sig till EM i sommar. Men efter förlust med 0-2 mot Norge så missar Blågult Europamästerskapet efter sämre målskillnad än konkurrenten.

Under onsdagen så spelade F17-landslaget, med spelare födda 2005, ett viktigt kvalmöte med Norge där mycket skulle avgöra Sveriges närmsta framtid. Vid seger eller oavgjort så skulle Sverige göra sig klara för F17-EM i sommar.

Men efter 90 spelade minuter så stod Norge som välförtjänta segrare i kvalmatchen. 2-0 var slutresultatet till norsk fördel vilket innebär att Norge, precis som Sverige, fick sex poäng i sluttabellen. Parallellt så slog Serbien ett svagt Rumänien med 8-0 och gick också upp på sex poäng i tabellen.

Med Sverige, Norge och Serbien på sex poäng vardera så skapades en intern tabell lagen emellan. Där Sverige slutligen hade sämst målskillnad av alla tre lag samtidigt som Norge hade bäst. Detta innebär att Norge tar sig vidare till F17-EM som gruppetta. Serbien och Sverige stannar kvar i A-divisionen inför nästa kvalspel (för nästa generation) samtidigt som Rumänien degraderas till B-divisionen.