Ludwig Augustinsson är en given startspelare i det svenska landslaget och spelade samtliga matcher i EM från start. Efter att hans Werder Bremen åkte ut ur Bundesliga har vänsterbacken ryktats bort. Nu kommer uppgifter om att storklubben Galatasaray vill köpa loss svensken.

Sveriges landslagsback har varit en given startspelare för sitt Werder Bremen i Bundesliga sedan han anslöt till klubben i juli 2017. Under den gångna säsongen åkte den klassiska klubben ut ur Bundesliga efter en rysare i den sista omgången. I och med att Ludwig Augustinssons kontrakt med Werder Bremen går ut nästa sommar och att klubben åkt ur högstaligan i Tyskland, gör att ryktena kring svensken blir fler.

Nu uppger den turkiska sajten Ajansspor att Galatasaray bestämt sig för att köpa den svenska vänsterbacken. Enligt sajten ska Galatasaray inte sträcka sig till mer än 3,5 miljoner euro för att köpa loss Augustinsson. Sajten skriver vidare att den turkiska storklubben vill handla snabbt, främst för att få färdigt svensken till Champions League-kvalet mot PSV Eindhoven den 21 juli.

Ludwig Augustinsson har sedan tidigare kopplats ihop med andra klubbar under- och efter säsongen. Det har bland annat handlat om den italienska klubben Lazio samt de engelska klubbarna Crystal Palace och Watford.

Sveriges vänsterback, som var med och vann U21-EM 2015 i Tjeckien, har varit en given pusselbit i Janne Anderssons landslag sedan förbundskaptenen tog över efter Europamästerskapet 2016. Han har spelat 36 landskamper för Sverige och gjort två mål.