Den svenska landslagsbacken Ludwig Augustinsson har gjort klart med ny klubb. Nästa adress blir Spanien och storklubben Sevilla, där Augustinsson skrivit på ett fyraårskontrakt.

Under sommaren har spekulationerna kring Ludwig Augustinsson varit många. Sedan hans tyska klubb Werder Bremen åkte ur Bundesliga under den gångna säsongen så stod det klart att svensken var redo att lämna Bremen, där han spenderat fyra säsonger.

Sedan dess har det ryktats om ett par klubbar, men där Bremen tyckt att prislappen varit för låg för landslagsbacken. Men nu verkar den tyska klubben till slut ha gett sig.

Under söndagen presenterade den spanska storklubben Sevilla sin nya vänsterback på sin hemsida. Augustinsson har skrivit på för fyra år med Sevilla och kommer att bära tröjnummer tre. På vänsterbackspositionen har Sevilla sedan tidigare Marcos Acuña som är landslagsman för Argentina.

Ludwig Augustinsson kommer till en av Spaniens största klubbar. Sevilla kom fyra i förra årets La Liga och är därmed kvalificerade för Champions League-gruppspel till hösten. Man har sedan tidigare vunnit Uefa Europa League vid hela sex tillfällen. I och med flytten så blir Augustinsson den första svensken i klubbens historia, skriver Sevilla på sin hemsida.

Augustinsson representerade Sverige under EM i sommar och har totalt gjort 36 landskamper i den blågula tröjan.

Uppdaterad 6 oktober, 2021


Borussia Dortmund - Real Madrid