Matchen såg ut som en typisk 0-0 match och det hade förmodligen slutat så, om det inte vore för Mbappe.

Inledningsvis är det som väntat, Frankrike är laget som har mest boll, men Sverige spelar lugnt och tryggt.

Det dröjer till 38:e minuten innan matchen hettar till ordentligt. Berg löper in mellan förvarna och kommer fri men det blir snålt med en utrusande målvakt och Berg lyckas ej lyfta bollen över Lloris. På returen kommer Emil Forsberg som hamnar i för dålig vinkel och Frankrike kan rädda.

Det har varit svårt för Frankrike att ta sig igenom mitten och de börjar nu flytta sitt spel ute på kanterna. Något som lönar sig ganska omgående då Mbappe levererar ett solonummer av hög kvalitet där han ger Frankrike ledningen. Lite tur att bollen studsade hans väg, men efter 41 minuter spelade leder Frankrike med 1-0.

Den 2:a halvleken påminner mycket om den 1:a, det är Frankrike som har mest boll, men Sverige spelar behärskat. Sveriges första byte blir efter 69:e minuten. Ut går Sebastian Larsson och in kommer Dejan Kulusevski, ett offensivt byte. Vid nästa svenska byte kommer Guidetti in och ut kliver Quaison med 14 minuter kvar att spela. i Det sista byte klev Pierre Bengtsson ut och in kommer Ken Sema.

Frankrike får en någon tveksam straff i slutsekunderna som Griezmann skjuter långt över.

Sverige följde sin spelidé som de utförde väl, men det höll inte helt mot ett Frankrike som vinner med 1-0. En godkänd insats av det svenska landslaget. Härnäst spelar Sverige mot Portugal på tisdag 8/9 kl 20.45. Matchen sänds på TV4 och Cmore.