Uppdaterad 30 september, 2021

Alexander Isak blev matchens lirare i Sveriges vinst mot Slovakien igår. Han låg bakom förarbetet till straffen som ledde till 1-0 för Sverige, men stod också för några fina aktioner. Bland annat så har Isak hyllats världen över för den soloräd som kom i andra halvlek.

Det tåls att säga att Alexander Isak har fått en bra start på detta EM. 21-åringen var en av Sveriges mest framträdande spelare mot Spanien, där han skapade ett par chanser alldeles på egen hand. Efter premiärmatchen började det att spekuleras i att Isak jagas av stora europeiska klubbar, såsom Liverpool och Barcelona bland andra.

Igår när Sverige vann mot Slovakien låg Alexander Isak bakom det mesta i offensiv väg för svensk del. Han hade en farlig nick i andra halvlek och såg ut att vara på spelhumör vid ett flertalet tillfällen. Han låg också bakom målet som gav Sverige 1-0. Isak skarvade bollen till en frispringande Robin Quaison, som fälldes av Martin Dubravka i Slovakiens mål. Det blev svensk straff, som Emil Forsberg förvaltade på bästa sätt.

Alexander Isak tilldelades också priset som matchens lirare av UEFA, och har visat sig vara en nyckelspelare för Sverige hittills i detta EM. Inga mål har det blivit ännu, men några fina aktioner. I gårdagens match var det en aktion som stod ut lite extra när Isak transporterade bollen själv genom flera slovakiska försvarare och gick sedan på avslut.

För soloräden, men också andra fina aktioner under matchen, hyllas Alexander Isak stort på sociala medier. Bland andra har den gamle engelske legendaren Gary Lineker hyllat svensken. På Twitter skriver engelsmannen: ”Jag tror inte att det är någon tvekan om att Alexander Isak kommer att dra till sig massor med uppmärksamhet från klubbar runt om i Europa. Exceptionell talang”.

Se Alexander Isaks fina aktion