Expekt

Det är ganska tydligt att Schweiz var det bättre laget, men det går ej att slå av på takten i ett möte mot Wales. Matchen slutar 1-1 och därmed så delar lagen på 

Schweiz var det lag som styrde och hade matchen under kontroll. Men laget var lite för omständligt och Wales försvar väldigt bra samlat. Det var sällan som situationerna blev speciellt farliga och halvleken slutar 0-0. Det som blev tydligt var att det troligtvis skulle behövas en fast situation för att sätta ledningsmålet.

Det var också precis vad som hände, en hörna som Schweiz Breel Embolo nickade in i 49:e matchminuten. Efter det så kändes Schweiz nöjda och backade hemåt. Men det var ett beslut som Wales kom att utnyttja och kvitteringen kom genom nick av Kieffer Moore efter 74 spelade minuter.

Efter detta följer en kavalkad av Schweiziska chanser. Närmast var Mario Gavranovic, men efter en VAR-situation så döms målet bort. Wales målvakt Danny Ward stod för en hel del fina räddningar och bidrog starkt till att matchen slutar 1-1.

Uppdaterad 12 juni, 2021