Expekt

 MATCH: Wales – Ungern & Polen – Slovenien

 SPELTIPS: Wales och Polen vinner

 SPELSTOPP: 20:45 19/11

 UNITS: 2/5

 SPELBOLAG: 888sport

Odds:

2.79
888

Den sista EM-kval dagen har kommit och de avgörande matcherna ska spelas. Grupp E är den enda av grupperna som fortfarande har spänning inför avgörandet. Där slåss Ungern, Wales och Slovakien om en EM plats. Polen spelar i grupp G, en grupp som redan är avgjort där Polen som gruppetta får sällskap av Österrike till EM. 

Ska Wales ta sig till EM så krävs det att laget vinner över Ungern på hemmaplan, vid oavgjort resultat går Slovakien vidare så länge som de slår Azerbajdzjan i sin sista match, vinner Ungern matchen så är det bortalaget som tar den sista EM platsen.

Det är med andra ord två lag som behöver vinna den här matchen och kommer behöva gå för seger. När bortaspelet har svajat för Wales så har laget visat att det är på hemmaplan de är som starkast och det är där segrarna har kommit. Ungern är precis likadant på hemmaplan är laget starka men på bortaplan har spelet stundtals varit uselt. Ungern har under sina tio senaste bortamatcher bara tagit en seger och det var mot gruppens slagpåse Azerbajdzjan. Men laget har sedan 2017 på bortaplan förlorat mot andra svagare nationer som Luxemburg, Estland och Montenegro.

Det kommer nog vara en grinig tillställning med två pressade lag men där jag ser hemmalaget som favoriter och väljer att spela Wales som vinnare.

Polen har i grupp G imponerat och speciellt på hemmaplan har laget varit ruskigt stabila, 8-0 i målskillnad på fyra kvalmatcher och tre segrar och ett kryss har det blivit för Polen på hemmaplan. Lägg där till ett helt okej bortaspel och Polen har med detta redan kvalificerat sig till EM som gruppetta.

Nu möter Polen ett Slovenien som kommer sluta trea i gruppen oavsett hur matchen slutar och i och med att laget inte presterade under Nations League så har laget ingen chans att nå EM nästa sommar.

Matchen har alltså ingen betydelse utan det är mer en match där Polen kommer vilja avsluta inför sina hemmasupportrar på bästa sätt, Polen förlorade även bortamatchen mot Slovenien så det kan finnas en del revanschlust att nu slå Slovenien på hemmaplan.

Slovenien är inte alls lika stabila på bortaplan som laget är på hemmaplan, 3 segrar har det blivit på 20 bortamatcher och detta mot betydligt svagare motstånd än Polen. Det blir sällan målfyrverkerier när Slovenien spelar och speciellt inte på bortaplan så vi kan nog räkna med en målsnål tillställning. 1-0 till Polen är väl inget orimligt resultat.

Jag kommer att backa hemmalaget i det här spelet och spelar att Polen vinner i en dubbel tillsammans med att Wales vinner till oddset 2.79 hos 888sport

Speltips: Wales och Polen vinner

Jag väljer att spela på Wales och Polen som vinnare för att:

  • Wales är obesegrade i sina fem senaste hemmamatcher och har inte förlorat på hemmaplan under kvalet

  • Ungern är inte alls lika starka på bortaplan som hemma i Ungern, endast en vinst på tolv matcher har det blivit på bortaplan

  • Polen har inte släppt in något mål på hemmaplan under kvalet och inget av lagen har något att spela för

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här

Uppdaterad 15 september, 2021