Matcherna i grupp G där Sverige spelar bjöd på en hel del överraskande händelser som bland annat involverade annorlunda mål och en dubbelt avbruten match.

Matchen mellan Sverige och Moldavien är den som för de flesta är den mest intressanta och lyckligtvis gick det svenska landslaget ur matchen med tre viktiga poäng. Kvällens målskytt blev Zlatan Ibrahimovic som satte matchens bägge mål. Det första målet kom ett par sekunder in i den andra halvleken, då den moldaviske målvakten Cebanu skulle slå ut bollen på plan. Dock hamnade bollen rakt i pannan på Zlatan varifrån den sedan studsade in i det öppna målet. Ibra har under sin karriär gjort många välkända mål och detta tros enligt många bli ett av hans mest komiska genom åren. Mot slutet av matchen fick Sverige straff efter att Emil Forsberg blivit tacklad av en moldavisk spelare, vilken Ibrahimovic markerade tydligt in i mål. Utöver detta fick Andreas Granqvist rött kort i övertid och fick då lämna planen några minuter tidigare än sina lagkamrater.

Den match som dock fick störst uppmärksamhet i pressen var den mellan Montenegro och Ryssland. Efter endast tjugo sekunder spelade fick matchen avbrytas då en supporter i publiken kastade in en bengalisk eld på plan, rakt i huvudet på den ryske målvakten Igor Akinfeev. Det hela resulterade i en hjärnskakning, samt brännskador på hals och ansikte. Efter att Igor förts till sjukhus återupptogs matchen, men fick efter 75 minuter avbrytas på nytt. Flera supportrar hade då kastat in olika föremål på plan, vilket fick det ryska laget att gå av planen i ren raseri. Uefa utreder nu hur man ska göra med poängutdelningen i matchen som slutade 0-0 när man avbröt den.

Även Liechtenstein och Österrike spelade mot varandra under helgen och matchen slutade med en vinst till besökarna. Totalt fick Österrike in fem mål på motståndarna, varav de två första kom inom loppet av två minuter.

Även i de övriga grupperna hände det en del förändringar i tabellen. Du kan se förändringarna under fliken Kvalgrupper, samt resultaten för respektive match under fliken Resultat EM kval.