Uppdaterad 10 juli, 2017

Sverige är alltså klara för EM i Frankrike nästa år, detta efter att ha spelat 2-2 mot Danmark och därmed avancera med totalt 4-3.

Men det var en tuff start för svenskarna där Danmark hade det största bollinnehavet och de flesta chanserna. Kim Källström lyckades med nöd och näppe styra undan bollen upp i ribban, annars hade vi hamnat i underläge tidig i matchen.

Källström kom att spela en viktig roll också lite senare när han, vid en hörna, spelade fram Zlatan i en inövad variant där Ibrahimovic gav Sverige ledningen. För Danmark var detta en kalldusch då detta var Sveriges första avslut på mål. Danska fortsatte dock att pressa på, men Daniel Agger var närmast ett självmål snarare än en dansk kvittering. Sverige gick till halvtidsvila med en 1-0 ledning.

I andra halvlek fortsatte danskar att trycka på och Sverige sjönk ned väldigt djupt i sitt försvarsspel och skapade väldigt få chanser. En frispark nära det danska straffområdet skulle komma att frälsa Sverige. Zlatan satte bollen perfekt i krysset när han skruvade den på utsidan av den danska muren och det stod nu 2-0. Kan hända att denna ledning var något oförtjänt, men det den var otroligt skön.

Danmark lyckades sedan reducera och kvittera, men ett 2-2 resultat innebär att Sverige kommer att spela EM 2016 i Frankrike.

Den 12 december kommer lottningen av EM-grupperna att ske.