Oddsjämförelse – Jämför odds på Fotbolls-EM 20222023-04-21T10:11:32+02:00

Uppdaterad 21 april, 2023

Förutom att följa matcherna under fotbolls-EM så är det många som väljer att satsa en slant på någon av mötena på planen. Idag finns det en mängd spelobjekt som man kan välja mellan när det kommer till att spela på fotboll. På den här sidan presenterar vi aktuella odds för olika EM-relaterade spel. Vi listar såväl långtidsspel, som vilket lag som kommer att vinna hela mästerskapet, till spel på dagens matcher.

ComeOn
 • Bonus: 100% upp till 500 kr

 • Om. krav: x6, min odds: 1.8

 • Läs mer om regler & villkor

Till ComeOn

18+. Endast nya spelare. 100% Min. Insättning 100 kr, max bonus 500 kr. 6x omsättning på betting, minsta odds 1.8. Giltig i 60 dagar. Se fullständiga regler & villkor på Comeon.com. Spela ansvarsfullt. Spelpaus.se I www.stodlinjen.se

Bet365
 • Upp till 1.250 kr i spelkrediter

 • Om. krav: 1x bonus, min. odds 1.2

 • Läs mer om regler & villkor

Till Bet365

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Odds för vinnare av Fotbolls EM 2022

Landslag

ComeOn Hajper Bet365
🇪🇸 Spanien 4.50 4.50
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 England 5.00 5.00
🇳🇱 Nederländerna 5.50 5.50
🇫🇷 Frankrike 6.00 6.00
🇸🇪 Sverige 7.00 7.00
🇩🇪 Tyskland 8.50 8.50
🇳🇴 Norge 13.00 13.00
🇩🇰 Danmark 26.00 26.00
🇮🇹 Italien 34.00 34.00
🇨🇭 Schweiz 51.00 51.00
🇦🇹 Österrike 67.00 67.00
🇮🇸 Island 101.00 101.00
🇧🇪 Belgien 101.00 101.00
🇵🇹 Portugal 101.00 101.00
Nordirland 151.00 151.00
🇫🇮 Finland 201.00 201.00

Matchodds under fotbolls EM 2022

Som fotbollsälskare så är man ofta nyfiken på vilka som går in som favoriter till de stora mästerskapen. Till damernas EM 2022 så finns det, som sig bör, flera länder som verkligen kan utmana om att vinna pokalen.

Till årets mästerskap, som kommer att spelas i England, så finns Sverige med bland de stora favoriterna till att vinna turneringen. Det svenska damlandslaget kom tvåa i de Olympiska Spelen i Tokyo och har därmed förtjänat stor respekt från de kommande motståndarna i turneringen. Sverige ligger också bäst till av samtliga europeiska länder på världsrankingen (anno nov 2021), där man ligger tvåa, med endast USA före sig.

Men förutom det svenska landslaget så finns det gott om länder som är sugna på EM-guldet. Tyskland och Norge är tillsammans med Sverige och de regerande europamästarna Nederländerna de enda länder som någonsin vunnit EM-guld. Tyskland är naturligtvis favoriter i varje EM-turnering då man vunnit guldmedaljen vid åtta tillfällen, på tolv mästerskap. Men förutom de fyra länderna som redan lagt vantarna på pokalen sedan 1984, så finns det flera länder som gärna vinner för första gången.

England finns med bland favoriterna till att vinna EM-guldet. Det engelska landslaget gjorde en bra turnering i VM 2019 och den engelska damfotbollen har växt sedan dess. Medan den engelska ligan blir bättre så har man också tagit in Nederländernas guldtränare från EM 2017, Sarina Wiegman, som ny förbundskapten. Lägg därtill att England är värdnation för mästerskapet och kommer att hejas fram av tusentals engelska fans runt om i landet. Så det gäller att se upp för lejoninnorna.

Ett land som aldrig har vunnit EM ,men som trots det alltid kommer att räknas med bland de stora favoriterna i alla mästerskap, är Frankrike. Det franska landslaget är fruktade av samtliga motståndare på grund av sin individuella skicklighet samt kollektiva styrka. Frankrike har egentligen alla förutsättningar för att vara en toppkandidat vid samtliga mästerskap men har på något sätt snubblat bort sig i kvartsfinalspelet under de senaste europamästerskapen.

Våra skandinaviska konkurrenter i Danmark och Norge finns absolut med bland bubblarna till vilka som kan vinna EM. Danmark har trots allt ett EM-silver i bagaget och är ett fotbollsland som allt som oftast gör bra mästerskap. Den stora stjärnan heter naturligtvis Pernille Harder fortfarande och för att Danmark ska nå långt i EM så behöver Harder vara i storform. Men se också upp för stjärnskottet Signe Bruun som har en otrolig näsa för mål.

Norge har historiskt sett två EM-guld att stoltsera med, vilket gör att norskorna har näst bäst facit av alla länder. Och det norska landslaget har en fin bredd i truppen med flera stjärnor som flankeras av hårt jobbande spelare. Förbundskaptenen för Norge är svensken Martin Sjögren. Gimo-killen har många fina norska spelare att laborera med, och framför allt ett lag där spelarna är i en bra ålder. Barcelona-spelaren Caroline Graham Hansen är den stora stjärnan i laget och är bland den absoluta världstoppen individuellt sätt. Skulle Sjögren också kunna övertyga en frisk Ada Hegerberg till att återvända till landslaget, ja då har Norge ett väldigt slagkraftigt lag.

Spelbolag med odds på Fotbolls EM 2022

ComeOn
 • Bonus: 100% upp till 500 kr

 • Om. krav: x6, min odds: 1.8

 • Läs mer om regler & villkor

Till ComeOn

18+. Endast nya spelare. 100% Min. Insättning 100 kr, max bonus 500 kr. 6x omsättning på betting, minsta odds 1.8. Giltig i 60 dagar. Se fullständiga regler & villkor på Comeon.com. Spela ansvarsfullt. Spelpaus.se I www.stodlinjen.se

Bet365
 • Upp till 1.250 kr i spelkrediter

 • Om. krav: 1x bonus, min. odds 1.2

 • Läs mer om regler & villkor

Till Bet365

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Kampanjer & erbjudanden

Om man vill spela på en match gäller det att hitta det spelbolag som erbjuder det bästa oddset på just ditt spel. Även fast majoriteten av bolagen till exempel tror på samma vinnare i en specifik match behöver de inte erbjuda samma odds på spelet. Genom att välja ett spelbolag som har ett högre odds har du möjligheten att vinna mer pengar som ditt spel går in. Du betalar samtidigt inte mer pengar för ditt spel hos bolaget med ett högre odds, utan din insats är fortfarande densamma.

>> Se vår lista med spelbolag som erbjuder odds på Fotbolls EM

🔎 Jämför odds under fotbolls EM 2022

Att jämföra oddsen på olika spelsidor gör att du som spelare kan hitta riktiga guldkorn. Alla spelbolagen har olika odds och det är därför viktigt att jämföra oddset hos flera bolag innan du lägger ett spel. Vissa bolag är kända för en hög återbetalning på vissa marknader. Bara för att ett spelbolag har det bästa oddset vad gäller 1X2 marknaden betyder det inte att de även erbjuder högst odds på just det spelet som du är intresserad av.

🏆 Jämför odds på vinnare av fotbolls-EM 2022

Ett klassiskt långtidsspel som nästan finns tillgängligt hos alla spelbolag är vinnaren av europeiska mästerskapet i fotboll. Här brukar spelbolagen vara rätt så överens om vilka lag de tror på, men trots det kan oddsen variera. Ju närmare EM vi kommer brukar oddsen för lagen förändras utifrån hur lagen presterar i sina föreliggande landskamper, samt när den slutliga EM-truppen presenteras. Har du inte hunnit lägga ditt spel innan detta sker är det väl värt att jämföra oddsen hos spelbolagen som erbjuder spelet för att se om någon har högre punkter än de andra.

>> Här listar vi alla odds på vinnaren av Fotbolls EM 2022

🏃 Jämför oddset på enskilda matcher under EM 2022

Högre upp på sidan kommer vi presentera aktuella odds för de kommande matcherna under Europamästerskapet i fotboll. Genom att kolla igenom vilket bolag som erbjuder det högsta oddset så ger vi dig chansen att vinna så mycket pengar som möjligt. Den första matchen vi väljer att jämföra oddsen på är EM-premiären som spelas onsdagen den 6 juli. Vi uppdaterar sedan sidan med aktuella matcher ända fram till och med den stora finalen den 31 juli. Inför enskilda matcher kan oddsen svänga väldigt mycket och ofta väldigt kort inpå att matchen går av stapeln. Därav kan en odds-jämförelse komma till god nytta här.

🤷 Hur räknas ett odds ut?

Odds i spel på fotboll och annan sport förändras ofta utifrån de förutsättningar som gäller. Om till exempel en utav de bättre spelarna skulle bli skadade kan detta ge ett mer fördelaktigt odds för motståndarna. Samtidigt brukar det finnas en del mer generella parametrar som man utgår ifrån, där ett lag på hemmaplan till exempel brukar ha större chans att vinna än ett bortalag. Också hur lagets form har sett ut under de senaste matcherna, samt tidigare inbördes möten brukar spela roll.

💥 Live odds under fotbolls EM 2022

I samband med att en match spelas kan det hända att många tittare ställer sig själv frågan “Varför spelade jag inte en slant på den här matchen?”. För den som råkar ut för detta finns idag möjligheten att spela under matchens gång på så kallade live odds. Här är oddsen i ständig rörelse utifrån det som sker på plan, vilket gör att du även måste hitta rätt läge att lägga ditt spel på. Liveodds kan förekomma på en mängd olika saker såsom vem som vinner matchen, vilka som gör nästa mål eller om det blir fler mål i den pågående perioden.

>> Här listar vi alla liveodds under Fotbolls EM 2022

⏫ Förhöjda och boostade odds för fotbolls EM

Om det finns ett spel som väldigt många intresserar sig för är det inte ovanligt att spelbolagen väljer att köra specifika bonusar och kampanjer för dessa, som ska göra att spelarna väljer att satsa sina pengar just hos dem. Ett typiskt exempel på detta är att man förhöjer, även kallat boostar, ett odds så att det blir extra högt. Denna höjning brukar man sedan sprida via sin marknadsföring, så att så många som möjligt ska välja att lägga ett spel.

Boostade odds brukar även vara ett sätt att få nya spelare att registrera ett konto, då många erbjudanden är för bra för att missa. Boostade odds kan på vissa spelsidor även kallas för förhöjda odds. Detta är samma sak som boostade odds som är det internationella namnet på förhöjda odds. Det man måste tänka på är att det kan förekomma gränser på hur mycket du får lov att satsa på en match som är boostad. Dessutom kan det finnas omsättningskrav på den vinst som du sedan tilldelas.

>> Se alla aktuella kampanjer hos spelbolagen

🏆 Vilka lag är favoriter till att vinna EM-guldet?

England som värdnation är högt tippade att vinna mästerskapet, precis som stornationen Tyskland. Här hittar du alla odds för vinnaren av fotbolls EM.

⚽️ Vilka spelobjekt finns att spela på under Fotbolls EM 2022?

Förutom att tippa vinnaren i hela turneringen kan du spela på enskilda matcher, där matchens vinnare, slutresultat eller totalt antal mål är några olika alternativ. Man kan även betta på vilket lag som vinner en specifik EM-grupp, eller huruvida en nation tar sig till slutspelet eller ej.

⚽️ Spelobjekt under fotbolls EM 2022

Det finns idag en mängd olika saker som du kan spela på under en och samma EM-match. Ibland kan det kännas svårt att veta vilket typ av spel man ska välja och därför har vi här sammanställt några av de vanligaste typerna.

1×2 – Vem vinner matchen

Det vanligaste spelobjektet är de klassiska 1×2-spelen, där det gäller att gissa vilket lag som kommer att vinna matchen. När du spelar en etta betyder det att du tror att hemmalaget vinner matchen efter ordinarie speltid. Väljer du att spela på ett kryss så menas det att matchen slutar oavgjort. En tvåa betyder i sin tur att du spelar på att bortalaget vinner matchen.

Tänk på att under Fotbolls-EM så är det inte säkert på att det lag som spelar på sin hemma-arena verkligen är hemmanation i matchen. England som är värdnation under fotbolls EM 2022 kommer till exempel inte räknas som hemmalag i alla sina matcher, vilket gör det extra viktigt att titta på spelobjektets utformning innan man spelar. I spelsammanhang är det alltid laget som anges först som räknas som hemmalag och representeras av en etta i spelraden.

Över/Underspel

På denna spelmarknad spelar du på om det blir över eller under ett visst antal av en specifikt händelse under matchen. Det handlar ofta om att det ska bli över eller under ett visst antal mål, men spel på antal hörnor, gula eller röda kort samt skador förekommer också.

Ifall spelet ligger på över 2,5 mål och du tror att det kommer bli en målrik match krävs det att det minst blir 3 mål i matchen för att ditt spel ska räknas som vinst. Det spelar ingen roll om matchen slutar 2-1 eller 3-0, så länge det är över totalt 2,5 mål så är ditt bet en vinst.

Båda lagen gör mål

På denna spelmarknad så bettar du på ifall du tror att båda lagen gör mål i matchen. Du kan spela på alternativet ja, som betyder att du tror att båda lagen gör mål, eller nej som betyder att du inte tror att båda lagen nätar. Detta spel går att spela för både hela matchen eller en specifik halvlek. Väljer du att spela att båda lagen gör mål i en viss halvlek så får du ett högre odds än ifall du spelar på det under hela matchen.

Spela på slutresultatet

Genom att spela på resultatmarknaden lägger man ett spel på det exakta slutresultatet i matchen. Det är alltid resultatet efter 90 minuters speltid som man spelar på, det vill säga exklusive eventuell förlängning och straffar. Fördelen med att spela på resultatmarknaden är att man ofta kan hitta höga odds då det finns en mängd olika alternativ att spela på.

Spel på enskilda spelare

Du kan även spela på att en specifik spelare gör något speciellt i matchen. Ofta handlar det om att betta på att en spelare gör mål, eller att spelaren tar ett gult kort. På den här marknaden kan man hitta en mängd olika objekt, det ena mer otroligt än det andra. Innan EM startat kan det förekomma spel på att otippade spelare kommer att förekomma i den svenska EM-truppen. En spelare som det fanns en mängd spel kring inför herrarnas EM 2021 var Zlatan Ibrahimovic, som gjorde återkomst i landslaget bara månader innan mästerskapet. Dock satte en skada stopp för hans planerade EM-spel.

Spela på långtidsspel

Spel som sträcker sig längre än för en enskild match brukar gå under namnet långtidsspel. Vanliga sådana är vem som vinner fotbolls EM, vem som tar hem skytteligan eller vilken spelare som plockar hem mest poäng under sina matcher. Odds på dessa spel brukar kunna dyka upp redan långt innan turneringen börjar och det dröjer först tills mästerskapet är avslutat innan du faktiskt ser om du vunnit eller ej. Att spela på långtidsspel brukar passa bra för den som är en trogen fotbollsfantast och därmed följer med i allt som sker under turneringen.

Handikappsystem

Att spela med handikappsystem menas att du spelar på 1×2-marknaden, men med skillnaden att resultatet innan matchen startar inte är 0-0. Istället för 0-0 så startar matchen med underläge eller överläge för ditt lag. Hur många mål laget leder eller ligger under med beroende på hur högt du vågar chansa med ditt handikappsystem.

Innan du använder dig av handikapp kan det vara bra att läsa på ordentligt hur dessa fungerar, för att inte ge dig in i spel som du inte förstår dig på fullt ut. De flesta spelbolagen har tydliga förklaringar för vad som krävs av de olika lagen för att ditt spel ska gå in på de olika nivåerna.

Cash Out

Cash out är en funktion som du som spelare kan använda dig av för att stänga ett spel innan det är avgjort. Det kan finnas flera olika anledningar till att använda sig av cash out. Det kan vara för att säkra upp eventuella vinstpengar, täcka upp för eventuell förlust eller helt enkelt för att du vill få pengarna till ditt konto för att kunna lägga det på ett annat spel. När du använder dig av cash out så är det spelbolaget som styr hur mycket du kommer få tillbaka av ditt spel och det styrt helt av hur det ser ut i matchen.

Har du till exempel lagt 100 kronor på att Sverige ska vinna mot Finland och oddset var 2.0 innan matchen, i matchminut 70 så leder Sverige med 2-0 och du vill göra en cash out då kommer värdet på ditt spel vara högre än insatsen då det troliga är att ditt spel kommer sitta och du kan då gör en cash out med vinst. Skulle det dock vara samma scenario men att matchen står oavgjort eller att Sverige till och med ligger under så kommer din cash out vara lägre och kanske till och med under din insatssumma. Men i det läget kan du då använda dig av cash out för att täcka upp eventuella förluster om du tror att ditt spel inte kommer att sitta. Cash out kan vara bra att använda när man osäker på ett resultat och en match står och väger mycket. Har du ett spel som med cash out kan göra att du kan plocka ut en del av vinsten så kan det vara värt att fundera på.

En sak som man dock måste ha i åtanke med cash out är att en cash out kommer aldrig kunna vara lika högt som om du skulle låta ett spel gå färdigt och få en eventuell vinst. Sedan tar även spelbolagen viss procent av summan som försäkring vilket gör att din cash out kommer vara lägre än vad det faktiska värdet ska vara på spelet. Men Cash out kan absolut vara ett användbart alternativ när du spelar men tänk först igenom innan du använder cash out dels då matcher snabbt kan vända och men också för att värdet på en cash out aldrig betalar tillbaka 100%.

Spelbyggaren/Bet Builder

Spelbyggaren eller Bet Builder är samma koncept men olika namn som spelbolagen använder sig av. Men vad är då Spelbyggaren? Jo det är helt enkelt att du som spelare bygger ihop ditt egna spel. Du väljer olika speltyper som inte spelbolaget har tillgängligt när det kommer till övriga odds som redan finns på den aktuella matchen och bygger ihop ditt egna spel. Det kan till exempel vara att hemmalaget ska vinna, utan att släppa in mål och samtidigt göra över 2.5 mål. Den kombinationen finns inte att spela på hos spelbolagen. Men då bygger du istället ihop ditt egna spel och får då ett odds förslag på det spelet baserat på de tre spelen tillsammans. Spelbyggaren är en relativt ny funktion som allt fler spelbolag börjat använda sig av och är ett trevligt tillskott då du själv kan utforma hur ditt eventuella spel ska se ut.

Till toppen