Den tidigare förbundskapten tillika dagens landslagschef för damlandslaget, Marika Domanski Lyfors, har drabbats av en hjärntumör. Hon har påbörjat sin behandling och tar paus från jobbet på SvFF.

En av svensk fotbolls största profiler genom tiderna, inte minst på damsidan, är allvarligt sjuk. Marika Domanski Lyfors har råkat ut för en tumör i hjärnan. Den tidigare spelaren, förbundskaptenen och numera landslagschefen har påbörjat sin behandling och hon kliver nu åt sidan från uppdraget som Damlandslagets landslagschef.

-Vi är otroligt tagna av det här tunga beskedet och ska göra vad som står i vår makt att ge vårt stöd till Marika. Hela SvFF och alla spelare hoppas på ett snabbt tillfrisknande och kommer stötta henne under tiden, säger SvFF:s fotbollschef Kim Källström till förbundets hemsida.

Marika Domanski Lyfors, mångårig chef för damlandslaget, har påbörjat sina läkarbehandlingar och kommer att vara sjukskriven så länge det behövs. Hur Marikas roll kommer ersättas under hennes sjukskrivning, kommer vi att återkomma om”, skriver SvFF.

EM-fotboll.se skickar sina lyckönskningar till Marika och hennes familj.

Uppdaterad 17 april, 2024