Expekt

Champions League 2018 var en händelserik turnering som involverade några av de bästa fotbollslagen i världen. Turneringen, som arrangerades av UEFA, är en av de mest prestigefyllda i världen och lockar miljontals fotbollsfans över hela världen. År 2018 var det inget undantag, med spännande matcher, oväntade vändningar och en minnesvärd final. Men det var ett lag som stod ut från mängden och tog hem den åtråvärda titeln. Låt oss dyka djupare in i detaljerna.

Vinnaren av Champions League 2018

Det var det spanska laget Real Madrid som vann Champions League 2018. Detta var deras tredje raka seger i turneringen, vilket var en otrolig prestation. Real Madrid besegrade det engelska laget Liverpool i finalen med 3-1. Matchen spelades på NSC Olimpiyskiy Stadium i Kiev, Ukraina, den 26 maj 2018.

Real Madrids Väg till Finalen

Real Madrids resa till finalen var inte enkel. De mötte starka motståndare i varje omgång, men lyckades ändå komma ut på topp. I gruppspelet mötte de lag som Tottenham Hotspur, Borussia Dortmund och APOEL, och lyckades avancera till knockoutfasen som gruppens andraplacerade lag.

I åttondelsfinalen mötte de det franska laget Paris Saint-Germain, och lyckades vinna med totalt 5-2 över två matcher. I kvartsfinalen ställdes de mot den italienska jätten Juventus, och trots en stark comeback från Juventus i den andra matchen, gick Real Madrid vidare till semifinalen tack vare ett sent straffmål.

I semifinalen mötte Real Madrid det tyska laget Bayern München, och efter två mycket jämna matcher lyckades Real Madrid avancera till finalen med en total poängsumma på 4-3.

Finalmatchen

Finalmatchen mellan Real Madrid och Liverpool var en händelserik och minnesvärd match. Liverpool började starkt, men fick ett hårt slag när deras stjärnspelare Mohamed Salah skadade sig och tvingades lämna planen i den första halvleken.

Real Madrid tog ledningen i den 51:a minuten genom ett självmål av Liverpools Loris Karius. Men Liverpool svarade snabbt och Sadio Mané kvitterade bara fyra minuter senare.

Matchens mest minnesvärda ögonblick kom i den 64:e minuten när Real Madrids Gareth Bale, som precis hade bytts in, gjorde ett spektakulärt cykelsparksmål för att ge Real Madrid ledningen igen. Bale skulle senare göra ytterligare ett mål och säkra Real Madrids seger med 3-1.

Real Madrids seger i Champions League 2018 var en historisk prestation. Det var deras tredje raka seger i turneringen och deras 13:e totalt, vilket är mer än något annat lag i turneringens historia, ett prisskåp som de fyllt på med en CL-titel sedan dess. Det var också ett bevis på lagets styrka och djup, då de lyckades vinna trots att de ställdes mot några av de bästa lagen i världen.

Uppdaterad 11 oktober, 2023