Expekt

Manchester City är en av de mest framstående fotbollsklubbarna i England och har en rik historia fylld med framgångar och utmaningar. Klubben, som grundades 1880, har vunnit flera inhemska titlar, inklusive Premier League, FA Cupen och EFL Cupen. På senare tid har man också lyckats vinna Europas finaste klubblagstitel: UEFA Champions League.

Manchester Citys historia i Champions League

Manchester City gjorde sin debut i Champions League under säsongen 2011-2012. De har haft fina årgångar i Champions League, inte minst under tränaren Pep Guardiola, där man tog sig till kvartsfinal 2019/20. År 2020/21 gick man till CL-final och var stora favoriter mot Chelsea men motståndarna från London drog längsta strået efter Kai Havertz avgörande mål. Men i Champions League-finalen år 2023 fick Manchester City äntligen lyfta pokalen. Efter en länge mållös tillställning mot italienska Inter kunde spanjoren Rodri göra matchens enda mål och säkra Manchester Citys första CL-titel någonsin under säsongen 2022/23.

Manchester Citys resa till finalen 2023

Säsongen 2022/23 blev den säsongen där Pep Guardiola fick lyfta pokalen i Champions League med Manchester City. Inför säsongen hade han värvat in Europas kanske bästa målskytt i norrmannen Erling Haaland, vilket fick bli den sista pusselbiten för Man City i sin jakt på en CL-titel. Haaland gjorde tolv mål i turneringen och var en högst bidragande faktor till att City vann gruppen mot Sevilla, Dortmund och FC Köpenhamn innan man körde över RB Leipzig i åttondelsfinalerna. I kvartsfinalen väntade Bayern München och efter en komfortabel hemmaseger (3-0) kunde Manchester City bärga semifinalplatsen på bortaplan. I semifinalen väntade mesta mästarna från den spanska huvudstaden: Real Madrid. Och även där blev det överkörning. Första matchen i Madrid slutade 1-1 och sedan fick Manchester City spela hemma på Etihad Stadium och då vann man med hela 4-0, detta för att säkra sin andra Champions League-final i historien.

Manchester Citys framtid i Champions League

Med en stark trupp och ledning under Pep Guardiola, en av de mest framstående tränarna i modern fotboll, finns det starka förhoppningar om att klubben kommer att kunna fortsätta vinna Champions League i framtiden

Manchester Citys prestationer i Champions League har visat en stadig förbättring, och det är tydligt att klubben är fast besluten att nå toppen av europeisk fotboll. Med en stark trupp, en framstående tränare och en passionerad supporterbas, är det bara en tidsfråga innan Manchester City lägger till fler Champions League-titlar i troféskåpet.