Champions League 2016 var en händelserik och spännande fotbollssäsong som kulminerade i en intensiv final mellan två spanska giganter, Real Madrid och Atletico Madrid. Det var Real Madrid som triumferade och tog hem titeln, vilket markerade deras elfte seger i turneringen.

Real Madrids väg till finalen

Real Madrids resa till finalen var inte utan sina utmaningar. De inledde gruppspelet med att hamna i grupp A tillsammans med Paris Saint-Germain, Shakhtar Donetsk och Malmö FF. Trots tuff konkurrens lyckades Real Madrid säkra en plats i åttondelsfinalen.

I åttondelsfinalen ställdes de mot Roma, ett möte som slutade med en sammanlagd seger för Real Madrid med 4-0. I kvartsfinalen mötte de Wolfsburg, där de lyckades vända ett 2-0-underläge till en sammanlagd 3-2-seger. I semifinalen ställdes de mot Manchester City, och efter två matcher gick Real Madrid segrande med en sammanlagd poäng på 1-0.

Finalen mot Atletico Madrid

Finalen spelades den 28 maj 2016 på San Siro-stadion i Milano, Italien. Det var andra gången på tre år som de två Madrid-klubbarna möttes i finalen, vilket skapade en intensiv atmosfär.

Matchen inleddes med ett tidigt mål från Real Madrids Sergio Ramos i den 15:e minuten. Atletico Madrid lyckades dock kvittera genom ett mål av Yannick Carrasco i den 79:e minuten. Matchen gick till förlängning, men ingen av lagen lyckades göra ytterligare mål, vilket ledde till straffsparksläggning.

I straffsparksläggningen var det Real Madrid som visade sig starkast. Cristiano Ronaldo gjorde det avgörande målet och säkrade därmed Real Madrids elfte Champions League-titel.

Real Madrids framstående spelare

Under Champions League 2016 var det flera spelare i Real Madrid som utmärkte sig. Cristiano Ronaldo var en av de mest framstående, med totalt 16 mål under turneringen. Även Sergio Ramos, som gjorde det första målet i finalen, och målvakten Keylor Navas, som hade flera viktiga räddningar under turneringen, spelade nyckelroller i Real Madrids framgång.

Champions League 2016 kommer att bli ihågkommen som en av de mest spännande säsongerna i turneringens historia, med Real Madrid som de rättmätiga mästarna. Deras seger markerade inte bara deras elfte titel, utan också deras dominans i europeisk fotboll.