Expekt

Uppdaterad 6 oktober, 2021

Dejan Kulusevski blev testad positivt för coronaviruset under dagen. Nu meddelar landslaget att ännu en spelare är smittad i Bologna-mittfältaren Mattias Svanberg.

Under tisdagen meddelade landslaget att Dejan Kulusevski blivit smittad av coronaviruset och inte finns med laget i Göteborg. Kulusevski finns i skrivande stund kvar i Stockholm.

Trots beskedet gick landslaget ut i Göteborg och tränade under tisdagseftermiddagen. Då ska ännu ett negativt besked kommit för Sverige. Den unga mittfältaren Mattias Svanberg har också drabbats av Covid-19 efter att ha testats positivt på dagens test.

Svanberg ska ha gått in på träningsplanen tillsammans med laget, in till träningen. Sedan sågs Svanberg prata med landslagets läkare Anders Valentin och efter det lämna träningsanläggningen för att åka tillbaka till hotellet.

– När samtliga testsvar kommit har det visat sig att Mattias Svanberg har fått ett positivt test. Mattias kommer inte att träna med laget och isoleras nu på hotellet. Testet kommer att analyseras igen och kompletterande testning kommer att göras, säger landslagsläkaren Anders Valentin i ett uttalande.