Landslaget meddelar att den givne mittfältaren Albin Ekdal klev av förmiddagens träning efter en känning. Samtidigt ger man besked gällande Mattias Svanberg.

På onsdag spelar Sverige en avgörande match i EM mot Polen i Sankt Petersburg. Sverige leder Grupp E efter två spelade gruppspelsmatcher och har allt i egna händer för att ta hem gruppsegern.

Men under måndagen kommer ett litet oroande besked för svensk del. Albin Ekdal klev av förmiddagens träning efter att ha haft en känning. Var känningen är meddelar inte landslaget.

– Albin Ekdal kommer att kliva av träningen efter uppvärmningen som en försiktighetsåtgärd på grund av en känning, skriver landslagets presschef Jakob Kakembo Andersson i ett pressmeddelande.

Borussia Dortmund - Real Madrid
TV4 Play

Ekdal var ett frågetecken redan inför premiären mot Spanien, men har varit given i Janne Anderssons startelva under de inledande gruppspelsmatcherna.

Landslaget meddelar också att Mattias Svanberg inte kommer att delta på hela den svenska träningen. Enligt presschef Kakembo Andersson kommer Svanberg att fasas in i träning efter sin långa frånvaro, där han testades positivt för Covid-19 inför EM.

Uppdaterad 6 oktober, 2021


Borussia Dortmund - Real Madrid
TV4 Play