MATCH: Rumänien – Norge

SPELTIPS: Norge vinner

 SPELSTOPP: 20:45

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: Mr Green

Odds:

2.45
Mr Green logga

Ska vårt grannland i väst kunna hjälpa oss att komma ett steg närmare EM-2020? Norge åker till Rumänien för att ikväll 15/10 spela en oerhört tuff och jämn match mot Rumänien. Ett Rumänien som är de laget som skuggar Sverige om andra platsen i gruppen.

Norge har med Lars Lagerbäck vid rodret visat upp en fartfylld och trevlig fotboll. Man har tagit stora steg i det här kvalspelet, samtidigt som stjärnspelarna i truppen Joshua King, Martin Ödegaard med mera har en uppåt pekande trendkurva. Bortalaget kommer till den här matchen med ett 1-1 resultat mot Spanien i den senaste omgången. Laget har inte förlorat på sex raka EM-kvalmatcher. Så nu är Norge med i striden om EM platserna, det krävs dock vinst i matchen mot Rumänien för att krympa det sista avståndet upp till Sverige och Rumänien.

Detta är en match där det är 50-50 hur det slutar en vanlig dag. Rumänien dras dock med en del bekymmer internt och saknar tre spelare i backlinjen. Norges form och motivationen att de är tre poäng som krävs för att EM drömmen inte ska bli för avlägsen. Det ska även tilläggas att matchen kommer att spelas inför en ovanlig typ av pubik, inga personer över 14 år är välkomna in på arenan på grund av tidigare oroligheter på läktarna i samband med att Rumänien spelat. Så det hemmastöd som Rumänien är vana vid kommer inte heller att vara där. Slår man ihop fördelarna mot nackdelarna så är fördelarna övervägande för en Norge vinst ikväll och jag väljer att lita på att Lars Lagerbäck och Norge löser tre poäng och ger Sverige en större chans att nå EM slutspelet.

Spelbolagen ser även Norge som knappa favoriter, men man får ändå ett fint odds på Norge vinst, Mr Green där jag hittade spelet ger oddset 2.45 på Norge.

Speltips: Norge vinner

Jag väljer att spela på Norge som vinnare för att:

  • Norge har inte förlorat på sex matcher och behöver gå för tre poäng om man vill vara med i kampen om EM platserna

  • Flera offensiva spelare i Norge är i strålande form för tillfället

  • Rumänien kommer inte kunna dra nytta av hemmafördelen på samma sätt som tidigare. Då personer över 14 år inte är välkomna in på arenan på grund av tidigare publikskandaler.

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här

Uppdaterad 15 oktober, 2019