Andreas Granqvist

Hem/Andreas Granqvist
Andreas Granqvist2019-10-10T14:54:11+02:00

Andreas Granqvist, lagkapten för det svenska landslaget sedan 2016. Har varit grundpelaren i det svenska försvaret under flera Är. Det var i kvalet inför VM-2018 och i VM-2018 som Granqvist klev fram pÄ allvar och vann mÄnga svenskars hjÀrtan.

—— Nyheter om Andreas Granqvist ——

VISA FLER NYHETER
Andreas Granqvist
Andreas GranqvistPosition: Försvarare
Född: 16 April 1985
LĂ€ngd: 192 cm
Vikt: 85 kg
Klubb: Helsingborg

KlubbkarriÀr
Andreas Granqvist inledde sin karriÀr i PÄarps IF innan han 1999 som juniorspelare blev vÀrvad av Helsingborgs IF. Granqvist blev Helsingborg trogen tills han var 22 Är och proffsÀventyr i England vÀntade. Wigan blev klubben och dÀr blev det ingen supersuccé utan han blev under sin andra sÀsong utlÄnad tillbaka till Helsingborg. 2008 blev det istÀllet en flytt till hollÀndska Groningen. DÀr fick proffskarriÀren fart och han blev kvar i Holland under tre sÀsonger. 2011 var det Äterigen dags att packa vÀskorna och flytta mer söderut. Italienska klubben Genoa vÀntade för Granqvist. Andreas blev snabbt en startspelare och en publikfavorit hos den Italienska klubben. Men efter tvÄ sÀsonger i Italien blev det en flytt österut och Ryska Krasnodar. Granqvist blev kvar i Krasnodar mellan Ären 2013 och 2018, han var hela tiden en given startspelare. Klubben gav honom Àven ett erbjudande för att fÄ honom att stanna nÀr han bestÀmt sig för att det var dags att flytta hem. Andreas nappade inte pÄ detta och efter VM 2018 slöt han cirkeln och skrev pÄ för Helsingborgs IF. DÀr Àr tanken att han ska vara bÄde spelare och Sportchef under en period. För att framöver nÀr karriÀren Àr över, bli sportchef i Helsingborg.

LandslagskarriÀr
Granqvist debuterade i landslaget redan 2006, han blev dÄ inbytt i en trÀningsmatch mot Jordanien. Han blev dÄ inbytt mot Olof Mellberg som blev utbytt, samma Mellberg var Àven den som var bidragande vid Granqvist:s första landslagsmÄl. Olof blev utvisad i matchen mot San Marino 2010. Andreas blev dÄ inbytt och senare mÄlskytt. Granqvist har sedan debuten i landslaget varit med vid flera EM och VM mÀsterskap med landslaget. Det var i kvalet till VM 2018, men Àven under VM som han fick glÀnsa som mest. Granqvist gjord ett fantastiskt kval och mÀsterskap och blev hyllad stort för sina insatser. Granqvist blev Àven tilldelad guldbollen för sina insatser under 2017.  Andreas har spelat totalt 85 landskamper för Sverige, han Àr 34 Är gammal fortfarande lagkapten och en  startspelare i Janne Anderssons landslagstrupp.

Statistik

Landslag Matcher MĂ„l
A 85 9
U21 26 0