Expekt

Mittfältsankaret Albin Ekdal är ett osäkert kort inför Sveriges EM-kvalmatch mot Belgien. Ekdal har haft lättare förkylningssymtom och stod därmed över torsdagens träning.

Imorgon smäller det när Herrlandslaget inleder sitt EM-kval mot Europamästerskapet i Tyskland 2024. En nyckelspelare för svensk del de senaste åren har varit Albin Ekdal. Till mötet med Belgien på Friends Arena den 24 mars ser dock mittfältaren ut att bli ett osäkert kort. I ett pressmeddelande meddelar landslaget att Ekdal har lättare förkylningssymtom och att han därför missade landslagets träning dag före match.

Albin Ekdal spelade endast en landskamp under fjolåret, vilket var den viktiga playoff-matchen mot VM hemma mot Tjeckien. Sedan missade mittfältaren övriga landskamper på grund av olika skador. Detta innebär att förbundskapten Janne Andersson har varit vana att formera ett mittfält utan Spezia-stjärnan, även om Ekdal själv lär vara gjuten i en svensk startelva om han är frisk.

– En sjuk Albin ska inte vara med. Är han halvkrasslig får vi ta ställning till det, hur vi ställer det mot andra alternativ, säger Janne Andersson enligt TT.

Uppdaterad 23 mars, 2023