Expekt

Anfallaren Anna Anvegård lämnar äventyret i England och Everton för Sverige. BK Häcken har nu presenterat 25-åringen som sommarens spetsvärvning.

Anna Anvegård fick ingen plats till EM-truppen trots att hon varit ett ganska givet inslag i Peter Gerhardssons trupp under några säsonger. Inför den föregående säsongen flyttade Anvegård till Everton tillsammans med Hanna Bennison och Nathalie Björn, där det inte riktigt lossnat för forwarden.

Men nu kan Anvegård börja på ny kula. Under onsdagen meddelar BK Häcken att Anna Anvegård skrivit på ett tvåårskontrakt med Hisingen-klubben. Ett riktigt spetsförvärv för Häcken då Anvegård vann skytteligan i Damallsvenskan både 2019 och 2020, men då för FC Rosengård.

– Jag vill komma in så snabbt som möjligt i laget, i hur de spelar och lära känna spelarna på planen samt ledarna och tränaren och så vidare. Att så snabbt det bara går hjälpa laget att göra poäng så att vi kan ta fler vinster än vad BK Häcken har gjort under vårsäsongen, säger Anna Anvegård till Häckens hemsida och fortsätter:

– Jag tycker att BK Häcken har haft ett bra spel. Det har varit många matcher som har slutat oavgjort och där har man tappat en del poäng. Förhoppningsvis kan jag komma in och göra mål och assist och hjälpa laget att få de oavgjorda matcherna att bli till vinst i stället.

Anna Anvegård gjorde fyra mål på 14 matcher i Evertons tröja men lämnar nu alltså Women’s Super League och England. Hon är en i raden av landslagserfarna spelare som ansluter till Damallsvenskan under sommaren. Även Jonna Andersson har lämnat England för Hammarby IF, samtidigt som Hedvig Lindahl återvänder till Sverige och Djurgården efter EM.

Uppdaterad 20 juli, 2022