Foto: Bildbyrån


Annons: ⇢ William Hill - Lägg in 200 kr - Få ett freebet värt 100 kr!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Inatt spelade Sverige träningslandskamp mot USA, en match där Sverige höll på att bli utklassade men sedan lyckades vända och ge USA en match.

USA var oerhört effektiva i kontringsspelet under 1:a halvlek.

– I första halvlek blir vi hårt straffade av ett effektivt USA som gör tre mål på tre chanser. Trots att vi spelar passningsmässigt bra fram till deras straffområde, där vi inte skapar tillräckligt många målchanser, säger förbundskapten Peter Gerhardsson efter match på Svenskfotboll.se.

Reduceringen till 3-1 kom i 75:e minuten genom mål av Anna Anvegård. Bara 4 minuter senare kommer även 3-2 av just Anvegård.

– I andra halvlek är det i stället vi som är effektiva när vi gör våra två mål på två chanser. På så sätt är fotboll inte alltid logiskt. Mål kommer från olika situationer, inte alltid på grund av totaldominans, säger Gerhardsson och fortsätter:

– Men skönt att det blev match av det igen, att vi fick göra två mål. Det gav oss ändå ett slutresultat som ger oss en möjlighet att tro på att vi kan rubba USA i nästkommande mästerskap. Men det finns saker vi måste göra bättre, helt enkelt.

Matchen slutar 3-2 till USA.

Artikeln är skriven av:

Anders Granström – Ansvarig utgivare & Sportjournalist
anders@em-fotboll.se
073-9917157

>> Läs mer om mig här