Uppdaterad 5 maj, 2021

Sverige och USA har möts många gånger genom åren och trots att detta är en vänskapsmatch så är det inte alltid så vänskapligt. Det finns en stor respekt lagen emellan, men båda vill gärna vinna. Men denna gången slutade det oavgjort efter 1-1.

Det märktes också i spelet att båda lagen var intresserade av att vinna denna träningsmatch. Sverige lyckas bra i sin press samt att hålla bollen. USA försöker att hitta inspel bakom backarna som oftast leder till offside. Men efter 15 spelade minuter så var det USA som pressade och höll boll i offensiv zon. Sverige slår nu oftare bort bollen eller passar fel.

Efter en lite längre period med fint svensk spel så kommer också utdelningen. Hurtig nickar in en hörna som är slagen av Asllani. Bollen tar i stolpen och går in. Sverige leder efter 38 spelade minuter. Precis innan 1:a halvlek blåses av så får Rolfö en fin möjlighet. Rolfö fångar en passning, och sedan bryter sig in framför den jagande backen och gör sånär 2-0 till Sverige.

Matchbilden håller även i sig i 2:a halvlek. Det är mest USA som styr, men Sverige har många fina perioder där de skapar bra lägen. Men som med de flesta träningslandskamper så börjar laget bytas ut under 2:a halvlek och detta leder till mer varierande och ibland ”svajigt” spel.

USA får straff i 87:e minuten. Sofia Jakobsson kommer in fel och fäller sin spelare i straffområdet. Rapinoe lägger bollen nere i vänstra stolpen och trots att Falk går helt rätt så sitter ändå kvitteringen. Detta var väldigt beklagligt då Sverige spelat vådligt stabilt och såg ut att gå mot en seger. Men matchen slutar 1-1 vilket är ett ganska rättvist resultat.