Foto: Bildbyrån

Sveriges damlandslag är klara för EM-slutspel i England 2022. Sverige vann hemma mot Island med 2-0 och kunde därmed bärga EM-platsen.

Under tisdagskvällen spelade Sverige en livsviktig match i EM-kvalet i gruppfinalen mot Island.
Inför matchen var förutsättningarna som så att om Sverige vann, så skulle man bli klart för EM i England 2022. Efter 1-1 senast i Reykjavik låg pressen på Sverige inför matchen.

Men visst skulle Sverige palla för trycket. I den första halvleken tog Sverige ledningen genom den rivige och snabbe Sofia Jakobsson, efter en bjudning från Island.

Målet gav Sverige lite andrum till halvtidsvilan. I den andra halvleken fortsatte sedan Sverige på samma sätt som i första halvlek. Efter dryga kvarten av andra halvlek kunde svenskorna utöka sin ledning efter att Olivia Schough stått för en fin soloprestation och dundrat in 2-0 i första krysset.

De sista 30 minuterna av ordinarie matchtiden blev en transportsträcka och Sverige kunde hålla ifrån Island, som inte skapade speciellt många chanser. Istället hade Sverige bud på fler mål men slutresultatet skrevs till slut till 2-0 och Sverige är klart för EM i England 2022!

Målskyttar: Olivia Schough och Sofia Jakobsson.

Så spelade Sverige:

Målvakt:
Jennifer Falk

Backar:
Hanna Glas (Ut ’81), Linda Sembrant, Magdalena Eriksson, Jonna Andersson

Mittfältare:
Caroline Seger, Nathalie Björn, Kosovare Asllani

Forwards:
Sofia Jakobsson, Anna Anvegård (Ut ’69), Olivia Schough (Ut ’91)

Inkommande avbytare:
Stina Blackstenius (In ’69), Amanda Ilestedt (In ’81), Julia Zigiotti Olme (In ’91)

Uppdaterad 30 september, 2021


Borussia Dortmund - Real Madrid
TV4 Play