Sofia Jakobsson tvingades avbryta Sveriges träning under torsdagen, det meddelar SVT. Yttern fick linda sitt knä efter en duell med målvakten Jennifer Falk under tvåmålsspelet.

Den snabbe yttern Sofia Jakobsson har varit ett ordinarie inslag i Sveriges startelva under många år. Men under EM:s början så har hon fått se sig förpassad till bänken och inte spelat en minut hittills. Inför matchen mot Schweiz konstaterades att Jakobsson dragits med bekymmer i baksida lår och hon var därför osäker till spel mot Schweiz.

Till torsdagens träning klev Sofia Jakobsson på och skulle träna för fullt på träningsplanen. Det rapporterar svensk media, däribland SVT, på plats i England. Efter dryga timmen kom dock nästa smäll. I en duell med Jennifer Falk så ska Jakobsson ha klivit av träningen med ett lindat knä och benet i högläge. Något som möjligen oroar Sverige-lägret inför söndagens ödesmatch mot Portugal.

Sofia Jakobsson spelar till vardags i USA och nystartade San Diego Wave. Hon har spelat 138 A-landskamper för Sverige och gjort 23 landslagsmål.