Ett mardrömsbesked kommer från landslagsläkaren Houman Ebrahimi. Två spelare och en i ledarstaben har testat positivt för Covid-19 på ett antigentest. Nu ska smittan bekräftas eller avfärdas med ett PCR-test.

Sverige blev igår gruppsegrare i Grupp C efter storsegern mot Portugal med 5-0. På fredag väntar kvartsfinal mot Italien, Island eller Belgien. Men nu kommer ett tråkigt besked från EM-lägret. Enligt landslagsläkaren Houman Ebrahimi så har två spelare och en ledare blivit positiva för covid på ett så kallat antigentest.

För att bekräfta smittan helt så kommer ett PCR-test att göras, där landslaget väntas ge definitiva besked under måndagskvällen alternativt imorgon.

– Vi bekräftar ikväll eller imorgon, säger Ebrahimi på en pressträff och fortsätter:

– Nu skärper vi våra restriktioner och kommer bära munskydd inomhus om vi inte kan hålla avstånd.

I och med att covid-testen inte är helt bekräftade ännu så vill inte landslagsläkaren ange vilka spelare och vilken ledare det handlar om. Ett besked som också väntas komma ikväll eller imorgon, när PCR-testen har blivit genomförda.

Sedan tidigare har flera länder under EM drabbats av positiva covid-fall, däribland Finland och Nederländerna bland andra. Sverige har hittills klarat sig undan men kan nu alltså ha fått sina första fall under turneringen.

Uppdaterad 18 juli, 2022