Expekt

Anthony Elanga kommer inte till spel i EM-kvalet mot Österrike på tisdag. Yttern har en skadekänning och lämnar landslagssamlingen.

Under söndagen meddelade landslaget i ett pressmeddelande att Anthony Elanga missar mötet med Österrike på tisdag. Nottingham Forest-mittfältaren missar ödesmatchen i EM-kvalet på grund av en skadekänning och lämnar landslagssamlingen i Stockholm omedelbart. I segermatchen mot Estland (0-5) kom aldrig Elanga in i matchen men fanns på bänken matchen igenom, men 21-åringen missar nu Österrike-matchen alltså.

– Det är en skadekänning, inte mer än så. Anthony fick den på vägen till matchen mot Estland och efter att vi pratade med Anthony och Nottingham Forest så beslutade vi att göra på det här sättet den här gången, säger Sveriges förbundskapten Janne Andersson på landslagets presskonferens dagen efter beskedet.

Dessutom meddelar landslaget i samma veva att Mattias Svanberg inte heller ansluter till Österrikematchen efter att ha blivit pappa under veckan som varit. Den svenska truppen är därmed decimerad till 23 spelare inför tisdagens ödesmatch där lagets vara eller icke vara i EM nästa sommar kan avgöras.

Uppdaterad 13 november, 2023