Att ett mästerskap som EM gör avtryck i sporthistorien är ingen nyhet. Men redan nu, knappt en vecka in i mästerskapet har ett flertal historiska avstamp gjorts. Här kommer en liten summering utav några historiska milstolpar som hittills har skett under det pågående mästerskapet.

Flera lag gör EM-premiär
I årets mästerskap är det hela fem nationer som aldrig tidigare har deltagit i EM. Belgien, Österrike, Schweiz, Skottland och Portugal har hittills klarat av sina första matcher i mästerskapet (Belgien har hunnit med att spela två matcher) och har hittills bjudit på ett bra spel. Belgien har plockat poäng i en utav sina matcher såväl som att Österrike intog en placering högt upp i tabellen efter att ha besegrat Schweiz. Portugal och Skottland fick i sin tur se sig besegrade i EM-inledningen.

Första röda kortet på 8 år
I tisdagens match mellan Österrike och Schweiz så delades ett rött kort ut till schweiziska mittbacken Rahel Kiwic. Detta var första gången sedan 2009 som ett sådant kort delades ut under mästerskapet som ledde till att laget fick spela med enbart tio spelare på plan under resterande matchtid.

Första hat-tricken på 20 år
Senaste gången som en och samma spelare gjorde tre eller fler mål under en och samma EM-match var 1997 så såväl norska Marianne Pettersen och franska Angélique Roujas lyckades med det hela. Under matchen mellan England och Skottland hände det hela på nytt då 31-åriga Jodie Taylor satte bollen i nätet tre gånger.

Det är en mängd matcher kvar att spela innan en ny europeisk mästare är korad och innan dess kan det bli en mängd fler historiska markörer för EM 2017.

Omslagsbilden till detta inlägg är ifrån UEFA:s hemsida