Bet365

Uppdaterad 4 oktober, 2022

Foto: Bildbyrån

Det svenska U21-landslaget befinner sig just nu i Spanien där man håller ett första träningsläger för säsongen. Under dagen idag kommer man att spela en träningslandskamp mot det ryska landslaget. Under samlingen hoppas lagets förbundskapten kunna få en ordentlig start på förberedelserna inför höstens EM-kval.

– Det blir en intensiv vecka. Vi ska inte bara jobba med vårt spelsätt utan också hur vi ska ha det i gruppen framöver och hur vi ska tänka vid de tillfällen vi har att samlas med landslaget. Det blir en hel del att jobba med både på och utanför planen, säger Roland Nilsson till svenskfotboll.se

Många nya namn i truppen

Sedan truppen plockades ut i förra veckan har backen Dennis Hadzikadunic och anfallaren Nils Fröling utgått, men inga ersättare har plockats in för dem. Ser man till truppen i stort är det en stor mängd spelare som här får möjligheten till en debut i laget. Hela 15 av de 20 spelarna har chansen att antingen mot Ryssland eller Skottland göra premiär i U21-landslaget. Den mest erfarna av dem alla är Joel Asoro som till vardags spelar i den walesiska klubben Swansea. Har har tidigare spelat i 14 matcher för laget och här bidragit med tre bollar i nätet.

Matchen mot Ryssland har avspark klockan 17:00 svensk tid och spelas på Marbella Football Center i den populära turistorten med samma namn. Förutom det svenska laget kommer flera andra U21-landslag mötas på arenan under de kommande dagarna. Till exempel gör Finland och Norge upp mot varandra direkt efter Sveriges match.


Italien - Sverige