Uppdaterad 1 juli, 2022

Årets sista kvalomgång för U21-lagen i Europa har nu avslutats och Sverige ligger efter matcherna stadigt på en andraplats efter Belgien, som har ett försprång på hela sex poäng efter att ha vunnit båda sina matcher under veckan. På hemmaplan besegrade man Cypern med 3-2 och igår vann man på bortaplan mot Turkiet med 1-2. I övriga matcher kunde Turkiet ta poäng mot Malta, samtidigt som Ungern vann över Cypern. I Sveriges match mot Ungern blev det som sagt oavgjort och Sverige fick därmed med sig ett poäng ifrån kvalomgången.

Även i övriga grupper har det spelats matcher och ställningen i grupperna skiljer sig lite åt. I vissa grupper är det tätt i toppen, medans det i andra är lag som dragit ifrån. Förutom Belgien så har även England och Serbien ett försprång som kräver att andraplacerade laget tar hem två matcher för att passera. Hur många utav sina 10 inplanerade kvalmatcher lagen har hunnit spela skiljer sig en hel del, där lag har klarat av allt ifrån fyra till sju utav sina möten redan nu.

För det svenska laget finna ännu inga nya matcher inplanerade innan kvalet börjar på nytt i mars, men troligen kommer man hinna med någon träningslandskamp eller liknande.