Expekt

Idag inleds årets sista kvalomgång på vägen till U21 EM 2019. Det svenska landslaget kommer under veckan att spela en match mot Ungern på fredag. Sverige ligger just nu tvåa i tabellen med tre poäng ner till fyran Ungern, som med en vinst har möjligheten att gå om. Hittills har Ungern endast hunnit med att möta bottenlagen Malta och Turkiet, där man fått med sig en vinst och ett oavgjort resultat. Sverige har inte lyckats vinna på bortaplan ännu,men förhoppningsvis kan denna match bli den första.

Senast som det svenska och ungerska U21-landslagen möttes på plan var 2005, då Sverige vann med 1-0 i EM-kvalet. Totalt har lagen mötts 6 gånger, där lagen vunnit hälften utav mötena.

Övriga matcher i gruppen
Gruppledaren Belgien kommer under veckan hinna med att spela två matcher, mot Cypern och Turkiet, och har därmed chansen att springa iväg i ledningen. Samtidigt har Cypern som även dem spelar två matcher chansen att gå om Sverige ifall de plockar poäng i sina matcher mot Belgien och Ungern. Även Malta och Turkiet gör upp i en match på fredag.

 

Uppdaterad 1 juli, 2022