Årets sista kvalomgång inför EM 2019

/, U21-EM/Årets sista kvalomgång inför EM 2019

Årets sista kvalomgång inför EM 2019

Idag inleds årets sista kvalomgång på vägen till U21 EM 2019. Det svenska landslaget kommer under veckan att spela en match mot Ungern på fredag. Sverige ligger just nu tvåa i tabellen med tre poäng ner till fyran Ungern, som med en vinst har möjligheten att gå om. Hittills har Ungern endast hunnit med att möta bottenlagen Malta och Turkiet, där man fått med sig en vinst och ett oavgjort resultat. Sverige har inte lyckats vinna på bortaplan ännu,men förhoppningsvis kan denna match bli den första.

Senast som det svenska och ungerska U21-landslagen möttes på plan var 2005, då Sverige vann med 1-0 i EM-kvalet. Totalt har lagen mötts 6 gånger, där lagen vunnit hälften utav mötena.

Övriga matcher i gruppen
Gruppledaren Belgien kommer under veckan hinna med att spela två matcher, mot Cypern och Turkiet, och har därmed chansen att springa iväg i ledningen. Samtidigt har Cypern som även dem spelar två matcher chansen att gå om Sverige ifall de plockar poäng i sina matcher mot Belgien och Ungern. Även Malta och Turkiet gör upp i en match på fredag.

 

Av |2017-11-07T13:59:14+00:008 november, 2017|EM 2019, U21-EM|0 Comments

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Genom att du fortsätter att använda denna sajt så godkänner du användningen av Cookies. Mer info

Vi använder cookies för att anpassa innehållet och annonserna till användarna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar information om din användning av vår webbplats till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med.

Stäng