Expekt

Den centrala mittfältaren Mattias Svanberg kommer inte till spel mot Estland i EM-kvalmötet på lördag. Detta skriver landslaget i ett pressmeddelande.

När herrlandslaget samlades i början av veckan anslöt aldrig Wolfsburg-mittfältaren Mattias Svanberg till landslagssamlingen, detta då Svanberg stod inför att bli pappa för första gången. Svanberg och hans flickvän ska nu också ha blivit föräldrar och landslagsmittfältaren kommer spendera tid hemma med familjen under de kommande dagarna. I ett pressmeddelande skriver svenska landslagets presschef Petra Thorén att Mattias Svanberg inte följer med landslaget till Estland inför lördagens EM-kvalmatch.

Sverige flyger till Tallinn under fredagen men med på planet finns alltså inte Mattias Svanberg som tidigast möjligast kan bli tillgänglig till tisdagens möte med Österrike. Till Estlandmatchen har Sverige snålt med centrala mittfältare där Kristoffer Olsson sedan tidigare är skadad och borta ur spel vilket innebär att Janne Andersson kan sätta Samuel Gustafson och Jens Cajuste tillsammans på ett centralt mittfält där Albin Ekdal och Jesper Karlström också finns som alternativ.

Uppdaterad 8 september, 2023