Expekt

Uppdaterad 16 oktober, 2023

Foto: Bildbyrån

Höstens Nations League-gruppspel resulterade i ett svensk avancemang till den högsta divisionen inför nästkommande upplaga. Lagen som befinner sig här har varje år möjligheten att ta sig till det stora slutspelet som spelas mellan de fyra gruppsegrarna i division A. Efter höstens matcher stod det klart att Portugal, Schweiz, Nederländerna och England var de fyra nationerna som kvalificerade sig till det allra första slutspelet för ligan.

Matcherna som spelas i slutspelet kommer att äga rum den 5-9 juni och spelas då med Portugal som värd. Efter en lottning blev det bestämt att värdnationen ställs mot Schweiz i den ena semifinalen, samtidigt som Nederländerna och England gör upp dagen därpå.

Biljettsläpp och priser

Från och med den 30 januari finns det möjlighet för fansen att ansöka om biljetter till se stora mötena mellan några av Europas främsta landslag. Ansökningarna görs som vanligt via UEFA:s hemsida och det som krävs är ett konto till deras biljett-portal. Biljettfönstret är relativt kort, då man redan den 12 februari stänger ansökan. Efter det lottas biljetterna ut precis som inför andra stora turneringar.

Priserna kommer att ligga mellan 25-120 Euro för semifinalerna och bronsmatchen, samt 40-150 Euro för den stora finalen. För den som vill vara söker på att få se just den medaljmatch som deras landslag spelar kan man köpa speciella Super Sunday-biljetter som snarare är kopplade till det lag du vill följa än den specifika match du vill se. Priset för denna biljett är samma som en vanlig biljett till bronsmatchen, vilket innebär att du kan spara in en del om just ditt lag går till final.