Expekt

I februari kommer fotbollsintresserade att rikta sina blickar mot Tele2 Arena i Stockholm, där det svenska damlandslaget tar sig an Bosnien-Hercegovina i ett avgörande Nations League-kval. 

Det ligger höga förväntningar på Sveriges damer. Matchen mot Bosnien-Hercegovina är inte vilken som helst, utan den är avgörande för att fortsatt spela i A-divisionen i Nations League. Den första matchen i dubbelmötet spelas i Bosnien-Hercegovina, den 23 februari. Detta sätter förutsättningarna för returmatchen i Stockholm.

En vinst i kvalet skulle även innebära betydligt bättre förutsättningar inför EM-kvalet 2025. Det svenska laget, som under året säkrat ett VM-brons och innehar en stark position på världsrankingen, är definitivt ett av de landslag som förväntas spela om en Europatitel och har därmed en del press på sig.

Valet av Tele2 Arena som matchplats bryter traditionen att spela på Gamla Ullevi i Göteborg. Beslutet är en taktisk och praktisk åtgärd, med tanke på väderförhållandena i februari och Tele2 Arenas erbjudande av konstgräs. Biljetter till matchen mot Bosnien-Hercegovina släpps i januari.

Uppdaterad 27 december, 2023