Expekt

För Spanien, Tyskland, Frankrike och Nederländerna väntar nu slutspel i Nations League med första etappen i semifinalerna som spelas i februari 2024. Lottningen inför matcherna är inte än gjord, utan faller den 11 december. De tredjeplacerade lagen i League A möter tvåorna i League B, för att kvalificera sig kvar i högsta divisionen. Medan de lag som kommit sist i sin grupp står inför direkt nedflyttning till League B. 

I Grupp A1 säkrade Nederländerna sin plats i semifinalen genom att vinna gruppen, med England på samma poäng strax bakom sig. Båda lagen visade starka prestationer, men Nederländerna hade bättre målskillnad. Belgien som hamnade på tredje plats står inför kvalspel för att undvika nedflyttning. Skottland kom sist i gruppen och flyttas direkt ner till Liga B.

Från Grupp A2 är det Frankrike som avancerar i Nations League medan Norge står inför kvalspel. Portugal som fyra i gruppen står inför nedflyttning.

I Grupp A3 var Tyskland det dominerande laget, som vann gruppen och säkrade på så vis sin plats i semifinalerna. Danmark, som kom på andra plats, lyckades behålla sin position i A-divisionen. Island måste istället kämpa i kvalspel för att undvika nedflyttning efter att ha hamnat på tredje plats. Wales, som slutade sist, flyttas ner till Liga B.

I grupp A4 blev Spanien etta och avancerar därmed. Italien placerade sig som tvåa och Sverige som kom trea i sin grupp får nu playoff-spela i ett dubbelmöte om överlevnad i A-divisionen. Schweiz står inför nedflyttning. Sveriges motståndare, som kommer från B-divisionen, lottas också fram den 11 december. 

Slutställning i A-divisionen

Grupp A1

Nederländerna 12p
England 12p
Belgien 8p
Skottland 2p

Grupp A2

Frankrike 16p
Österrike 10p
Norge 5p
Portugal 3p

Grupp A3

Tyskland 13p
Danmark 12p
Island 9p
Wales 1p

Grupp A4

Spanien 15p
Italien 10p
Sverige 7p
Schweiz 3p

Uppdaterad 6 december, 2023