Sveriges lagkapten och ikon Caroline Seger blev historisk mot Nederländerna. Hon är nu första svensk någonsin att delta och få spela i fem stycken EM. Även Hedvig Lindahl har varit en del av Sveriges trupp under fem mästerskap.

Hon är inte bara den äldsta utespelaren i hela Europamästerskapet, hon är också rekordinnehavare av landskamper i hela Europa. Nu har Caroline Seger nått en ny milstolpe. Efter EM-premiären i lördags blev mittfältaren historisk som den första svensk att spela en match i fem EM, detta skriver SVT.

Seger spelade sitt första EM-slutspel 2005 och har sedan varit med 2009, 2013, 2017 och nu 2022 och spelat minst en match under dessa turneringar. Det ”normala” brukar vara att spelare hinner med fyra EM under en spelarkarriär, något som nu Caroline Seger överträffat alltså, dessutom med speltid i varje mästerskap.

Även Hedvig Lindahl kan läggas till i listan över spelare som hunnit med fem stycken Europamästerskap. Målvakten har dock inte spelat en match i alla mästerskap som hon varit en del av (spelade ej 2013), men har fem åtråvärda trupputtagningar bakom sig under sin långa karriär.

Den så erfarne lagkaptenen Caroline Seger är som tidigare nämnt den äldsta utespelaren i EM med sina 37 år fyllda. Den äldsta spelaren totalt i turneringen är dock just Sveriges målvakt Hedvig Lindahl, som hunnit fylla 39 år.

Svenskar med flest spelade EM

Damsidan:

  1. Caroline Seger, 5
  2. Hedvig Lindahl, 5 (endast spelat i fyra)

Herrsidan:

  1. Zlatan Ibrahimovic, 4
  2. Andreas Isaksson, 4
  3. Kim Källström, 4
  4. Olof Mellberg, 4
  5. Sebastian Larsson, 4
  6. Andreas Granqvist, 4 (endast spelat i två)