Uppdaterad 13 juni, 2021

Joao Cancelo kommer inte att spela EM i sommar. Ytterbacken från Manchester City har testat positivt för Covid-19 och kommer att isoleras. Diogo Dalot ersätter Cancelo i truppen.

Under söndagsförmiddagen meddelar det portugisiska fotbollförbundet att det sker en förändring i spelartruppen hos Portugal. Den mångsidige försvararen Joao Cancelo har testats positivt för coronaviruset och kommer att isoleras från övriga truppen. Men beskedet är att Cancelo mår bra.

I och med det tråkiga beskedet väljer Portugal att stryka Cancelo från EM-truppen. Försvararen, till vardags i Manchester City, kommer att ersättas. Svaret på Cancelos test kom under morgonen tillsammans med den övriga truppen och ledarstabens tester. Det portugisiska fotbollförbundet meddelar att av samtliga tester som gjordes hos Portugals ledarstab och spelartrupp, så var endast Cancelos test positivt. Övriga på plats testade negativt.

In som ersättare till Joao Cancelo i den portugisiska truppen kommer Diogo Dalot. Den 22-åriga försvarsspelaren kommer precis från spel i U21-EM där Portugal förlorade finalen mot Tyskland med 1-0. Dalot är till vardags lagkamrat med Zlatan Ibrahimovic i Milan, på lån från Manchester United.

Portugal spelar sin EM-premiär på tisdag mot Ungern.