Betsson

Portugal besegrade Spanien med 1-0 och är därmed klara för final i U21-EM. Samtidigt kunde Tyskland besegra Nederländerna och även de avancera till finalen.

Annons: ⇢ Betsson - Få 100 kr gratisspel på dina EM-spel!

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Under torsdagen spelades de två semifinalerna i U21-EM 2021. I den första semifinalen var det ett möte om den iberiska halvön när Spanien och Portugal ställdes mot varandra i ett rivalmöte.

Och det var portugiserna som drog det längsta strået. Men det satt långt inne. Matchen var mållös fram till matchminut 80 när den tidigare Barcelona-försvararen Jorge Cuenca styrt in Fabio Vieiras skott i eget mål. Målet blev matchens enda efter att Spanien inte kunde kvittera i matchen.

Portugal är alltså vidare till final i U21-EM. Senast Portugal spelade en final i U21-sammanhang var 2015 när man förlorade mot Sverige i den finalen.

I den andra semifinalen vann Tyskland mot Nederländerna med 2-1 efter att Bayern Leverkusens supertalang Florian Wirtz gjort två mål tidigt i den första halvleken. Målen blev matchavgörande och innebär att Tyskland spelar sin andra raka final i U21-EM. Under EM 2019 förlorade tyskarna finalen mot Spanien.

Finalen i U21-EM spelas söndagen den 6 juni med matchstart 21:00. Arenan för finalen är Stadion Stozice i den slovenska huvudstaden Ljubljana.


Italien - England
        Betsson