Uppdaterad 27 juni, 2021

Det var en match där båda lagen inte gav mycket utrymme för varandra, men där Portugal fick stolpe ut så satte Belgien sin riktiga chans och vinner med 1-0.

Den 1:a halvleken är välspelad men ganska händelselös. Lagen är organiserade och släpper till väldigt lite. Som exempel så är det enbart 1 hörna och 2 offsides innan det första målet kommer.

Det är en lång, hög passning till Lukako som fångar bollen fint och lägger den till lagkamrater. Till slut hamnar den hos Thorgan Hazard som skjuter ett distinkt skott på distans och ger Belgien ledningen i 42:a minuten. Men det är också det enda av intresse som händer i 1:a halvlek.

Även den 2:a halvleken är också välspelad och organiserad. Tyvärr är det inte så spännande att titta på då det ej händer så mycket.

Den första gången som det riktigt händer som får pulsen att gå upp är när Pepe går in fult på Hazard. Då är det väldigt många som samlas och det är en väldigt irriterad stämning.

Efter detta så ökar intensiteten i matchen något. Portugal är lite mer aggressiva i sitt spel och Raphael Guerreiro är nära kvittering när han skjuter i stolpen. Belgien sjunker lite ihop också och fokuserar på försvar, vilket ger Portugal mer utrymme. Men matchen slutar med Belgisk 1-0 seger.

Nu väntar Italien i kvartsfinal för Belgien.